fødselsdagslagkage
hvis lejligheden byder sig, og du får chancen for at bage en fødselsdagskage – så er denne en sikker vinder. chokoladebundene er inspireret af en af bageriet hummingbirds’ chokoladekager, så du er garanteret godt smag :-)
kagen er tilmed hurtig at bage, og de fleste ingredienser er fast inventar i mange køkkener. hvis den skal være ekstra lækker, så tilsæt 150 g smeltet chokolade til dejen umiddelbart inden den bliver bagt.
10 personer:
100 g smør, blødt
250 g sukker
2 æg
1/4 tsk vanilleessens
50 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
175 g hvedemel
1 1/2 dl sødmælk
forvarm ovnen til 175 grader. hvis du har en røremaskine, så brug den. pisk smør og sukker let og luftigt. tilsæt et æg ad gangen og bland det godt. skru ned til lav hastighed og rør vanille, kakao, bagepulver og natron i. rør godt og kom halvdelen af melet i sammen med mælken. derefter tilsættes resten af melet og bland det hele sammen.
bag kagen i en smurt bageform, 24-26 cm i diamater. jeg lagde et stykke rundt bagepapir i bunden af formen og smurte siderne i formen med smør. bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min. prik evt. i strikkepind ned i kagen – hvis der hænger dej ved, så er kagen ikke bagt færdig.
creme:
2 1/2 dl piskefløde
200 g hindbær
flormelis
lad kage køle helt af inden den deles til to eller tre bunde. pisk fløde til flødeskum og bland hindbær deri sammen med lidt flormelis. smag til, indtil du er tilfreds med sødmen og bærsmagen. læg cremen imellem lagene og rundt om den færdige kage. pynt med flag.
Ingen kommentarer endnu