ingefærrør

julekrydrede rosinkager

jeg har fornøjet mig med disse lækkerbiskner i dag! de smager skønt af jul, så jeg skal nok få lavet mig endnu en portion inden julen er ovre.
målene nedenfor er lidt mystiske, og opskriften kan med fordel x 2, hvis man er en større husholdning end 2, som skal slås om kagerne – de er nemlig bedst, når de er nybagte.

ca. 18 stk.
2 spsk smør
1/4 dl brun farin
1/4 dl rørsukker
3/4 dl hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk kanel
1/4 stødt nelliker
1 dl rosiner, små
1 spsk appelsinsaft
*evt. lidt fintreven appelsinskal

forvarm ovnen til 175 grader.
pisk smør, brun farin og rørsukker luftigt. bland mel, bagepuler, kanel, nelliker og bagepulver og bland det i smørblandingen. kom appelsinsaft og skal i. rør til slut rosinerne i.
rul dejen i 18 kugler, ca. på størrelse med et godt kirsebær. lav godt plads imellem kagerne på bagepladen, da de flyder lidt ud. bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 minutter.

IMG_9282

IMG_9286 IMG_9283

1

  • Bente Gregersen

    Der er ikke angivet hvor mange rosiner , der skal i dejen. Det må vist være en forglemmelse.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

ingefærrør