chimichurrisauce

chokoladetrøfler

ved du noget med end chokolade med chokolade på?
nej, jeg gør heller ikke! derfor er trøfler en total yndlings hos mig. især ved juletid!

jeg har brugt lige dele fløde og chokolade til selve trøflerne, og overtrukket dem med 1/2 del chokolade efterfølgende. hvis du synes, at det er lige lovlig meget chokolade, så kan du nøjes med at trille trøflerne i kakaopulver, hakkede nødder eller hvad end du ønsker.

jeg har brugt chokolade fra valrhona, fordi jeg synes det smager bedst, men brug den slags, du synes bedst om. jeg har brugt mørk chokolade, altså chokolade med en kakaoprocent højere end 60% både til selve trøflerne og til overtræk, men mælkechokolade kan også bruges.
temperaturerne nedenfor til temperering gælder for mørk chokolade. hvis du skal overtrække med andre typer chokolade, så skal varmegraderne være anderledes
ca. 40-50 små trøfler:

250 g god chokolade
2 1/2 dl fløde
2 spsk sukker

*chokolade til overtræk (jeg brugte 125 g)

hak chokoladen groft. varm fløden i en tykbundet gryde med sukker. det skal ikke koge. smelt chokoladen i den varme fløde. når massen er ensartet, hældes den i en skål eller et lille fad og stilles på køl i ca. 3 timer. massen skal være kold og have sat sit, inden den kan rulles til trøfler.
jeg formede mine trøfler med en lille melonske, men det kan også fungere med teske eller blot med fingrene. rul dem i hvad du ønsker, eller temperere chokolade og overtræk de kolde trøfler.

jeg tempererede mørk chokolade og overtrak trøflerne med det. jeg brugte en kraftig 72% chokolade, så der var tryk på smag og konsistens!

temperering:
hak de 125 g chokolade. smelt 75 g over vandbad til chokoladen er præcis 55 garder. varm det forsigtigt op! vandbadet må ikke koge på noget tidspunkt.
tag skålen af vandbadet og rør de resterende 50 g i. rør indtil temperatuen på chokoladen er faldet til 28-29 garder. det tager længere tid, end du tror :-)
varm så igen chokoladen op, men kun til 31 grader! så er den klar til overtræk.

IMG_4448

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

chimichurrisauce