blondie med rabarber
sommerrabarber og hvid chokolade. det er bare ren lykke!
denne blondie bagte jeg første gang sidste sommer, og i dag første gang i år. den er simpelthen så god! jeg husker, at jeg byttede rabarberne ud med hindbær sidste sommer, da jeg var løber tør for rabarber, og det blev kagen bestemt ikke dårligere af. tværtimod. det er også ekstra lækkert med 100 g reven marcipan eller hakkede mandler.
ca. 12 blondies:
150 g rabarber, i små stykker
175 g sukker
150 g smør
300 g hvid chokolade, gofthakket (gem 50 g)
3 æg
125 hvedemel
1 vaniljestang, kornene
1 knivspids salt
forvarm ovnen til 175 grader. smelt smør i en gryde og chokoladen(gem 50 g) over vandbad. pisk æg og sukker lyst og luftigt. tilsæt salt og vanillekorn. bland den smeltede chokolade med smøret og tilsæt det til ægge-sukkerbladningen under omrøring. rør så melet i. hak de sidste 50 g chokolade groft og vend det i dejen sammen med rabarbertern.
beklæd en 25*25 cm form med bagepapir og fyld dejen deri. bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter.
lad kagen køle af.
Ingen kommentarer endnu