sundere peanutkage

nutella-sandwich-is

sommeren er nær! derfor er min ismaskine kommet ud fra sit vinterhi. jeg har købt chokoladepigerne, anne og majas nye bog: ”lykken er is”. den er ret så fantastisk. ligeså fantastisk som deres første bog om chokolade. den is jeg har lavet lavet i dag, er inspireret af annes opskrift med nutella, som netop er i den nye bog.

jeg har forsøgt mig med at spise en cookie uden nutellais, og nutellais uden cookie – det går også ret godt! så hvis du kun vil gå i krig med et af projekterne, så lyder det stadig som en god ide :-)

cookies: 20 stk (derfor til 10 sandwichis)
100 g smør
150 g brun farin
100 g hakket chokolade, gerne en med høj kakaoprocent
1 nip salt
ca. 150 g hvedemel
1 æg
1/2 tsk bagepulver

pisk farin og smør sammen, til massen bliver lys og skinnende. i en anden skål bland mel, salt og bagepulver sammen. tilsæt ægget til smør- og sukkermassen. rør godt. tilsæt derefter melet og rør slutteligt chokoladestykkerne i.
forvarm ovnen til 180 grader. del cookiedejen i klumper af ca. 27 g. så får du til 20 cookeis.
læg klumperne på en bageplade med god afstand. lav dem runde og tryk dem lidt flade.
bag kagerne midt i ovnen i 10 minutter. lad dem afkøle.

nutellais:
125 g mørk chokolade
80 g sukker
3 spsk nutella
2 1/2 dl fløde
4 dl sødmælk
4 æggeblommer

hak chokoladen groft. varm mælken i en tykbundet gryde. når mælken når kogepunktet kommes chokoladen i. rør til den er smeltet og sluk for blusset. pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. under fortsat piskning tilsættes den varme chokolademælk. hæld hele molevitten tilbage i gryden og varm den op til 85 grader. lad derefter massen afkøle en smule og tilsæt fløde og nutella. sæt massen på køl og kør den på ismaskine, når den er helt kold. opbevar derefter den færdige is på køl og lav iskugler deraf, og æg dem imellem to cookies. opbevar dem i fryseren indtil brug.

 photo IMG_8975_zpscsvuo9ah.jpg
 photo IMG_8980_zpsfultusox.jpg
 photo IMG_8977_zpsthq7wzgt.jpg
 photo IMG_8987_zpshdmhnsf2.jpg
 photo IMG_8992_zpsk1ae7uft.jpg

6

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

sundere peanutkage