blinis med kyllingesalat til forret

kokoskage med rabarber

mig og min kæreste holdt 20 og 21 års fødselsdag for vores familie(r) i weekenden, hvor vi fik dejlig og lækker brunch, efterfulgt af et kagebord – som jeg allerede længes efter!

vi var smarte, og havde uddelegeret kageophaverne en smule, både til forældre og bedsteforældre. så selv sørgede vi kun for to kager. en amerikansk brunsviger – som virkelig er en favorit. du kan finde min opskrift på denne her: http://ensdtand.bloggersdelight.dk/2013/08/brunsviger-pa-amerikansk/

den anden kage blev med kokos og rabarber. mest fordi jeg havde lækre rabarber i fryseren fra i sommers – og så ser den bare smadder god ud :-)
denne portion giver 10-12 stykker. jeg bagte den i et tærtefad med en diameter på 28 cm, men du kan også bruge en mindre springform, men hold øje med bagetiden, for den vil måske være lidt anderledes så.

dejen:
200 g smør, blødt
300 g sukker
kornene af vaniljestang
3 æg
100 g kokosmel
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl mælk
smør til formen (jeg lægger bagepapir rundt i bunden og smører kanten af formen)

rabarberfyldet:
200 g rabarber, renset og skåret i tern (hvis jeg havde haft flere rabarber, så havde jeg brugt det. 400 g vil jeg bruge næste gang)
50 g kokos
2 spsk sukker

forvarm ovnen ri 175 grader. bland ingredienserne til fyldet samme og stil det til side. i en stor skål – røremaskien hvis du har sådan en . blandes smør og sukker sammen med vanillekorn. tilsæt et æg ad gangen sammen med kokosmel. sigt mel og bagepulver i og blandingen og ælt til alt melet er fugtet og dejen er blød og lind.
gør tærtefadet eller springformen klar med smør og bagepapir og hæld dejen i. fordel fyldet jævn over hele kagen og. bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter. jeg åbnede og tjekkede til min kage flere gange undervejs, og den har muligvis fået en hel time.
lad kagen afkøle en smulle eller helt af, inden den tages ud af springformen eller serveres i tærtefadet med kold creme fraiche til :-)

 photo IMG_6614_zps7fbcec45.jpg
 photo IMG_6622_zps27e5e967.jpg
 photo IMG_6631_zps23275cd5.jpg
 photo IMG_6629_zps2f5b89bf.jpg

rabarberkagen blev taget vel imod, så det er ikke sidste gang den bliver medbragt til fødselsdag. den skønne smag af kokos, og den sprøde skorpe minder om en stor sød kokosmakron, blandet med syrlige rabarber. det er en rigtig god kombination! så snyd ikke dig selv for denne skønne kage, hvis du har en rabarberrest liggende i fryseren :-)

4

 • Hej :) Sikke en skøn blog du har. Sad li og kiggede lidt rundt i den, efter at du var begyndt at følge min blog på bloglovin. Nu følger jeg også din. Tillykke med fødselsdagen for nyligt. Og så bliver jeg vidst nød til at prøve den rabarberkage – mums. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Johanne Kronborg

   Tusind mange tak og tak – og i lige måde :-)
   Den kage er et hit, så du går bestemt ikke galt i byen med den opskrift.
   God bagelyst :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oh man, this rhubarb coconut cake looks amazing! I will have to try this out! Thanks for the recipe :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Johanne Kronborg

   it IS an amazing cake, so you WILL have to try it :-)
   unfortunately the rhubarb season is now over in Denmark – so i am already looking forward to next year with summer and rhubarbs!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

blinis med kyllingesalat til forret