nougatis

rabarbertærte

jeg er, ligesom jeg plejer – ret så glad for rabarber. de er sure og søde på samme tid, og så kan de kombineres med både det salte og søde køkken. jeg høster rabarber i vildskab hos min kærestes bedstemor, så jeg synes bestemt, at jeg er ret så heldig! at have gratis adgang til disse vidundere. egentlig, så fandt jeg mig en yndlings rabarbertærte sidste sommer, og den minder meget om denne opskrift, blot uden marengs på toppen. den kan du finde her. i denne opskrift nedenfor, har jeg blandt andet reduceret i smørmængden og skruet op for rabarberne.

opskriften passer til en rund tærteform (diameter ca. 26 cm) eller en aflang form (ca. 30*10 cm):
100 g sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g hvedemel
50 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
1 vaniljestang, kornene derfra
400 g rabarber i små skiver
4-5 spsk rørsukker
2 spsk kartoffelmel

forvarm ovnen til 175 grader. pisk æg og sukker lyst og luftig. rør smøret i. i en anden skål blandes kokosmel, hvedemel, bagepulver og vanillekorn. bland de tørre ingredienser sammen med sukkerblandingen. skær de vaskede rabarber i mindre tern og bland dem med kartoffelmel. bland halvdelen i dejen og fordel dejen i den smurte tærteform. fordel resten af rabarberne ovenpå og tryk dem lidt ned i dejen og drys med rørsukker. bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min. den skal være sprød og gylden. jeg fyldte en marengs ovenpå min tærte efter den var færdigbagt. man kan ligesåvel servere kold creme fraiche eller en kugle vanilleis dertil. IMG_7266

foto 2

 

2

 • Mmmm, hvor ser det lækkert ud. Kunne være man skulle smutte i Netto senere i dag og fejre weekenden med kage ;)
  Min mor har også selv rabarber i haven, men bor desværre for langt væk til at nyde godt af dette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Johanne Kronborg

   Min Netto har flotte rabarber, så jeg synes helt klart, at du skal smutte forbi – selv om der aldrig bliver det samme, som dem man selv kan høste i haven! Rabarbersæson er og bliver bare fantastisk :-)
   Rigtig god weekend og god bag.
   Hilsen Amalie :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

nougatis