2. gang er min lykkens gang. surdej

skinkestang

jeg kan forstå og læse mig til, at denne ret hører 80’erne til. men det skal ikke forhindre mig i at lave den :-) i mit køkken tror jeg ikke, at butterdej vil gå af mode…
min mor har lavet en sådan skinkestang til forret mange gange, og det går man aldrig fejl af. den er let og lækker.
men i dag fik vi skinkestang med en grøn salat til, og det var det. så det kan altså lade sig gøre at spise den som hovedret i en lidt større mængde. og fordi butterdejen er en fed sag, så klæder det retten med en grøn salat (i hvert fald, når skinkestangen spises som hovedret)

forret til 6, eller hovedret til 2-3:
100 g pikant flødeost
1 stor snackpeber, i tern
6 champignoner, skivet
100 g skinke, strimlet
1 æg til pensling
3 plader butterdej (jeg købte en pakke frossen butterdej med 6 plader i)
en klat margarine til smørelse

forvarm ovnen til 200 grader. smør en tærteform med margarine. rul butterdejen ud på et meldrysset bor, så den bliver ligeså lang som formen, men tre gange så bred. læg dejen ned i den smurte form, så der hænger 1/3 dej ud på hver side af formen. i midten smøres flødeosten og fyldet kommes i. skær ”strimler” i de to ”dej-flapper”, så de skiftevis kan foldes ind over fyldet og lave et fletmønster – men pensl evt. med æg på dejens sider inden, så de kan klistre en smule. pensl øverst på den færdige butterdejsstang og bag den i 25-30 min. midt i ovnen. overfalden skal være gylden og sprød :-)

hvis du ikke har en tærteform, så kan butterdejsstangen fint lægges på et stykke bagepapir og bages derpå. og er du ikke begejstret for pikantost, så kan en anden flødeost fungere fint i stedet for, det er bare en smagssag

IMG_6178IMG_6179

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

2. gang er min lykkens gang. surdej