hasselnøddeboller med semolina og gulerod

juleguf

det sørme. det sandt. december!
denne søde juletid har bragt meget travlhed med sig hjemme i vores lille hjem. derfor er det begrænset hvad jeg selv får lavet af julegodter i år. jeg styrker mig derfor på familie og venners tryllerier i køkkenet i stedet for, og det gør bestemt ikke noget!
men det er dog blevet til en hyggelig og produktiv konfekt/bage/kage-eftermiddag for mit vedkommende.

jeg vil nedenfor give et par opskrifter på juleslik, som jeg for første gang i år har smagt. det er egentlig traditionel ”marcipankonfekt”, som er piftet op på en super nemt måde! kig med her:
 photo IMG_8262_zps63f93641.jpg
 photo IMG_8264_zpsb1a0fa29.jpg
 photo IMG_8263_zpsf9994841.jpg

disse marcipantrekanter med nougatmidte og chokoladetop har fået følgeskab af økologisk reven appelsinskal. jeg har brugt skallen fra 1 appelsin til knap 300 g marcipan. hvor meget appelsinskal der skal i marcipanen, det er en smagssag. jeg kan godt li en kraftig gennemtrængenede smag – men prøv dig frem. tilsæt evt. lidt appelsinskal ad gangen.
**da jeg havde revet appelsinskallen lod jeg det tørre på et støtte køkkenrulle, bare i et par mintter.
og næsten vigtigst af alt; inden din chokoladetop smelter helt, så drys med lidt glimmer! det kan blandt andet købes her

fremgangsmåde: rul to plader marcipan ud, ca. 4 mm i tykkelse. gentag med nougat. saml de to lag marcioanpan med nougat i midten. smelt chokolade over vandbad og pensl det på marcipanen. drys med glimmer. skær din konfekt ud, fx i trekanter.
500 g marcipan
250 g nougat
100 g mørk chokolade
glimmer
1-2 øko appelsin, skallen

 photo IMG_8257_zps4aa08261.jpg
 photo IMG_8253_zpsa312dac1.jpg
 photo IMG_8252_zps152ce97c.jpgog nu til noget mere sprødt og knasende. de små røde kurve på billederne ovenfor er noget nær den letteste juleguf jeg har givet mig i kast med!
du skal bruge:
150g flormelis
250 g mandler
200 g mørk chokolade
hak chokoladen. smelt 2/3 over vandbad. tag vandbaden af varmen og smelt den resterende chokoladen i varmen fra den smeltede chokolade. hak mandlerne og rist dem på en tør pande. skru helt ned for blusset og kom flormelis på. rist mandlerne til flormelisen karameliserer (det går stærkt!). hæld mandlerne i den smeltede chokolade og kom massen i små bageforme, eller sæt små ”klatter” på bagepapir. opbevar mandelchokoladerne på køl.

og nu til en yndling hos mig….
after eight trøfler:
 photo IMG_8250_zps73ee24a5.jpg

100 g mørk chokolade
20 plader after eight
1 dl fløde
kakaopulver, en god en af slagsen

hak chokolade og after eight. varm fløden op til kogepunktet og hæld over chokoladen. rør i blandingen til den bliver ensartet. hæld massen i et lille ildfast fad og stil det på køl i en time. form den afkølede masse til omkring 20 kugler og rul dem i kakao. opbevar dem på køl i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

hasselnøddeboller med semolina og gulerod