rabarberkage med kokos og hvid chokolade

jordbærispinde

jeg er kommet lidt i tvivl om, hvor god en ide det var, at jeg anskaffede mig en fantastisk ismaskine! det er nemlig gået hen og er blevet farligt, for nu laver jeg is hele tiden! ups….
det skønne er, at der er rig mulighed for at eksperimentere med forskellige smage og farver. jeg har fortsat kun haft gang i flødeis og yoghurtis, men snart vil jeg forsøge med lækker sorbet. photo Skaeligrmbillede2014-06-21kl113114_zps76327892.png

opskriften nedenfor er en basis flødeis med jordbær. du kan sagtens tilsætte vanille og bruge andre bær i stedet for jordbør. men lige nu, hvor det bugner med danske jordbær overalt, så synes jeg næsten ikke, at det kunne være anderledes :-)

jeg har ”støbt” mine is i små forme og overtrukket dem med hvis chokolade efterfølgende. det er slet ikke nødvendigt, så har du ingen isforme, så frys blot hele molevitten i en større plastikform, så du kan lave fine iskugler derfra.

lidt om at overtrække en ispind
når jeg overtrækker mine is, så smelter jeg 100 g chokolade (jeg beregner 25 g. chokolade pr. is) over vandbad. derudover, så tilsætter jeg 2 spsk. kokosolie (en anden neutral vegetabilsk olie – f.eks. rapsolie kan også bruges) pr. 100 g chokolade til chokoladen over vandbad. olien gør chokoladen tyndere, så den flyder bedre og det letter overtrækningen.

dette chokolade-overtræknings-halløj med olie og chokolade kaldes også ”magic shell” – se evt. denne video, så forstår du hvad jeg mener.
når chokoladen er smeltet, så tager jeg vandbadet af varmen og lader chokoladen den køle en smule af.

når chokoladen er svalet, tager jeg mine is ud fra fryseren – men kun en ad gangen. den vender jeg i maizenamel. jeg du læste rigtigt!. maizenamelet tager fugtigheden fra isen, så den ikke er våd, når chokoladen hældes over. brug en god stor ske og overtræk isen med chokolade. chokoladen størkner hurtigt, så hvis du skal have noget ”pynt” på, så skal det gå stærk :-)

hvis du hellere vil have iskugler i en skål eller et kræmmerhus, så kan du stadig lave en chokoladesovs/magic shell på samme måde som ovenfor og hæld den over isen.

ingrediensr til isen (ca. 8 is i forme):
100 g sukker
3 dl sødmælk
2,5 dl fløde
1 knivspids salt
400-500 g jordbær

ingredienser til overtræk af fire is:
100 g chokolade
2 spsk kokosolie
maizenamel
”pynt”
*nogle bruger også en mindre mængde chokolade pr. is og mere kokosolie – hvor forholdet hedder 2 dele chokolade til 1 del kokosolie. jeg kan godt li en tykt lag chokolade, derfor er der ikke særligt meget olie i min blanding.

hæld ingredienserne til isen sammen, på nær jordbærene. rør godt og stil blandingen på køl i en times tid – og rør gerne undervejs, så sukkeret opløses helt.

rens jordbærene og skær toppene af. hak dem fint, eller blend dem i en blender. jeg kan godt li, at der stadig er lidt konsistent tilbage, derfor blender jeg ikke mine.
hæld blandingen på ismaskinen og kør i 30 min. tilsæt så de hakkede jordbær og frys blandingen i endnu 10-20 minutter.

hvis du ikke har en ismaskine, så kan du blande alle ingredienserne sammen fra start af. hæld blandingen i en plastikbeholder og frys den i omkring 4 timer. rør i blandingen en, helst to gange i timen evt. med en håndmixer, så du minimerer risikoen for, at isen krystaliserer.

jeg hældte min ismasse i små isforme og satte en træpind deri. så satte jeg dem i fryseren i et par timer, inden jeg overtrak dem med hvid chokolade.

 photo IMG_7365_zpsf393a3fb.jpg
 photo IMG_7368_zps1236360e.jpg
 photo IMG_7367_zps3315b1e1.jpg
 photo IMG_7364_zpsf5bc7fed.jpg

2

  • Hold nu op hvor er de flotte! Ö
    Man bliver virkelig fristet hver gang man kigger forbi ^_^”
    Det er en skam de ikke kan holde hele vejen i bussen til Farsø – ellers måtte du næsten give en, med alle de islyster du skaber hos os der kigger med ;D hahaha.

    Simone
    Microcut.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      når jeg får en lille transportabel fryser, så får du en! :-D
      og tak :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

rabarberkage med kokos og hvid chokolade