Citrontærte med marengs

”brownie” af dulcey

er du en chokoladegris? så burde du give dig i kast med denne dulcey-brownie. specielt hvis du ikke kender dulcey i forvejen! det er en af mine absolutte yndlingschokolader, og er en blanding mellem en hvid- og mælkechokolade. kakaoprocenten er nede på 32%, hvilket resulterer i en lækker nougatbrun farve. jeg har efterhånden bagt mange forskellige slags brownies, og mulighederne er mange, især hvis du bruger chokoladen fra valrhona.
andre brownies:
blondie
milkie
brownie

 

 

dulcey-brownie:
200 g smør
250 g dulcey (chokolade fra valrhona)
3 æg
175 g sukker
150 g mel
1 knivspids salt
50 g hasselnødder, hakket

forvarm ovnen til 180 grader. hak dulcey-chokoladen groft. gem 50 g og smelt resten over vandbad. en en røremaskine piskes æg og sukker sammen. smelt smøret. kom den smeltede chokolade og smører i røremaskinen, til sukker og æg. tilsæt salt og mel og rør dejen ensartet. tilsæt hakkede hasselnødder og resten af den hakkede dulcey. beklæd et ildfast fad(ca. 22*22 cm) med bagepapir og hæld dejen deri. bag kagen midt i oven i ca. 30 minutter. lad kagen køle af.

IMG_4093

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Citrontærte med marengs