speltknækbrød

amerikansk chokoaldekage

jeg kan ikke stå for et godt tilbud, hvis det handler om køkkengrej! derfor købte jeg forleden dag ikke mindre end seks bageforme i Salling Aalborg. de er pakket i to set, med tre forme i hver. hvordan de skæve og sjove forme ser ud kan du se her og her, hvor du også kan købe dem.

jeg var inviteret til fødselsdag hos min søde veninde i fredags, så jeg så derfor mit snit til at afprøve to runde skæve forme. den mindste og den mellemste form fik deres debut med chokoladekagedej. de bestod til fulde!

100 g chokolade, mørk
1 æg
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
300 g sukker
1 dl kakao
1 knivspids salt
2 1/2 dl vand
150 g smør

forvarm ovnen til 175 grader.
sigt alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. smelt chokolade og smør over et vandbad. når det er smeltet, tag det af varmen og hæld vandet i. bland dette i skålen med de tørre ingredienser sammen med ægget. beklæd en bradepande (ca. 30×35) med bagepapir ELLER smør en stor springform, 28 cm i diameter – hvis den skal bruges til lagkage ELLER to mindre runde skæve forme, som jeg gjorde. bag kagen på nederste rille i ovnen på 40 minutter.

 photo IMG_8639_zpsm3zakufi.jpg
 photo IMG_8640_zpsqev60phw.jpg
 photo IMG_8652_zpsx498emwj.jpg
 photo IMG_8658_zpsjt4tryfc.jpg
 photo IMG_8660_zpsqc4gs3oo.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

speltknækbrød