amerikansk chokoaldekage
jeg kan ikke stå for et godt tilbud, hvis det handler om køkkengrej! derfor købte jeg forleden dag ikke mindre end seks bageforme i Salling Aalborg. de er pakket i to set, med tre forme i hver. hvordan de skæve og sjove forme ser ud kan du se her og her, hvor du også kan købe dem.
jeg var inviteret til fødselsdag hos min søde veninde i fredags, så jeg så derfor mit snit til at afprøve to runde skæve forme. den mindste og den mellemste form fik deres debut med chokoladekagedej. de bestod til fulde!
100 g chokolade, mørk
1 æg
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
300 g sukker
1 dl kakao
1 knivspids salt
2 1/2 dl vand
150 g smør
forvarm ovnen til 175 grader.
sigt alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. smelt chokolade og smør over et vandbad. når det er smeltet, tag det af varmen og hæld vandet i. bland dette i skålen med de tørre ingredienser sammen med ægget. beklæd en bradepande (ca. 30×35) med bagepapir ELLER smør en stor springform, 28 cm i diameter – hvis den skal bruges til lagkage ELLER to mindre runde skæve forme, som jeg gjorde. bag kagen på nederste rille i ovnen på 40 minutter.
Ingen kommentarer endnu