laks i butterdej og champignon i fløde

brunsviger på amerikansk

denne kage er amerikanernes svar på en brunsviger. den bliver ikke bagt af en gærdej, som vi normalt gør herhjemme, men med bagepulver. dejen skal ikke æltes, men bare røres sammen og hældes  i formen. når kagen er bagt, så skal den vendes rundt, så bunden bliver toppen –  en up-side-down-kage.
jeg elsker en alm. brunsviger, men siden jeg fandt denne opskrift, har jeg udelukkende bagt den, og jeg synes den er bedre end de brunsvigere af gærdej, jeg tidligere har bagt. så gør dig selv en tjeneste og prøv denne udgave næste gang du skal holde fødselsdag, eller bare vil have et lækkert stykke kage til kaffen :-)

8-10 stykker:
3 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
et lille nip salt
1 æg
1 tsk vanillesukker
1 1/2 dl sukker
2 1/2 dl mælk
50 g smør, blødt

fyld:
60 g smør
2 dl brun farin
1 tsk kanel

forvarm ovnen til 200 grader. rør mælk og æg sammen i en lille skål. i en stor skål røres de øvrige ingredienser sammen med en håndmixer, eller brug en flad spatel, hvis du bliver en røremaskine. hæld mælk- og æggeblandingen i de tørre ingredienser og rør til alt melet er vådt og dejen er blød og lind. hæld dejen i en springform, ca. 24-26 cm, som er beklædt med bagepapir. smelt smørret til fyldet og bland det med farin og kanel. hæld fyldet over dejen og rør let i overfladen – ikke noget med at skrabe mod bunden! bag kagen i ca. 25-30 min. jeg lavede en dobbelt portion, og den blev bagt i 35-40 min. lad kagen køle af, og vend den om, så bunden bliver toppen.

 photo IMG_6266_zps1e8d8456.jpg
 photo IMG_6269_zpsa25d4cb2.jpg
 photo IMG_6276_zpsfe39f038.jpg
 photo IMG_6274_zps44b25464.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

laks i butterdej og champignon i fløde