fastelavnsboller

speltknækbrød

de fleste dage tager jeg mig selv i at spise lidt for meget is, lidt for mange boller med nutella og du kan selv fortsætte listen…… derfor blev det i dag til en lidt sundere eftermiddagsmad for mit vedkommende. nemlig speltknækbrød! hvis du ikke har speltgryn, så kan du snyde lidt, og bage knækbrødene med havregryn i stedet for. det smager stadig skønt.

90 g speltgryn
60 g sesamfrø
50 g græskarkerner
110 g hørfrø
50 g solsikkekerner
200 g speltmel
2½ dl vand, koldt
1 dl olie
1 tsk bagepulver
2½ tsk salt

forvarm ovnen til 200 grader.
rør alle ingredienserne sammen og del dejen i to portioner. rul hver portion ud mellem to stykker bagepapir til 3 mm i tykkelsen. fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen for med en kniv, i den størrelsen du vil have dine knækbrød. træk bagepapiret over på en bageplade. bag knækbrødene midterst i ovnen i 25 min, til de er gyldne og sprøde. lad dem køle af, knæk dem og opbevar dem i en lufttæt beholder.

 photo IMG_8617_zpsxo9zctnv.jpg
 photo IMG_8616_zpsoq9m9pnn.jpg
 photo IMG_8618_zpsvzrbu6yu.jpg
 photo IMG_8625_zpsj8apsx6z.jpg

5

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

fastelavnsboller