ravioli i svampesovs med blå ost
jeg har ikke købt pasta de seneste par år, fordi jeg simpelthen er blevet så glad for at lave min egen! det er billigt og super nemt. det sætter ingen grænser for eksperimenterne, men jeg ved altid, hvad der er i, og det sætter jeg stor pris på.
denne ret serverede jeg for to veninder forleden dag til frokost. det er en vegetarret, hvilket jeg ikke gjorde dem opmærksomme på, før bagefter. ingen af dem havde manglet kødet – og det gør jo ikke noget, at have en kødfri dag engang imellem. retten er fyldig og mættende. dette skyldes det fyldte raviolier, men også flødesovsen – og ikke mindst svampene, som giver fylde til sovsen og retten som helhed.
pastadej:
40 g tipo 00
40 g semoline
20 g rugmel
1 æg
lidt olie
bland alle ingredienserne grindigt sammen på køkkenbordet. det tager lidt tid at ælte dejen, så den bliver glat og sammenhængende. lad dejen hvile på køl i en times tid.
find din pastamaskine frem, eller brug en køkkenrulle og store mængder muskelkraft og knofedt – det er nemlig krævende at rulle dejen ultratynd ud uden maskine.
min maskine kan jeg indstille på tykkelser fra tykkelse 1-8, hvor 8 er det tyndeste. mine pastaplader blev kørt på fra 1-5.
jeg har en lille form til at lave raviolierne, som på billederne nedenfor. det kan godt lade sig gøre uden. lav to stykker pasta.
fyld:
200 g ricottaost
frisk spinat, finthakket
salt og peber
bland ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
læg fyld med godt mellemrum på det ene stykke pasta, hvis du ikke har en ravioliform. dup med lidt vand rund om fyldet, så det kan fungere som lim, når du lægger det anden stykke pasta ovenpå. fold pastaen ned omkring fyldet og skær de lukkede raviolier ud, eller udstik dem med et glas eller andet.
læg raviolierne til side og begynd på sovsen.
du skal bruge:
1 løg
6 store champignon, eller andet svampe
2 dl fløde
1 dl hvidvin
1 spsk blå ost
olie
salt og peber
1/2 tsk timian
hak løget fint. skær svampene i skiver. steg løg og svampe i olie til de dufter og svampene smider vand. fjern det fra panden. hak svampene fint. hæld hvidvin på panden sammen med fløde og lad det nå til under kogepunktet. kom svampe og løg tilbage på pande sammen med timian og blå ost. smag til med salt og peber.
sæt en stor gryde over med vand og kom raviolierne i, når vandet koger. læg låg på og lad raviolierne koge i 3-4 minutter. kom de kogte raviolier over i sovsen og server retten.
Ingen kommentarer endnu