mælkechokoladebrownie (milkie)

bygotto

jeg er ret glad for risotto. den lækre bløde konsistens og den gode smag fra parmesanen. desværre var jeg løbet tør for hvide risottoris, og måtte derfor erstatte retten med sunde perlebyg.. det lyder måske som en dårlig start på en godt madprojekt – men det endte ganske godt. perlebyg fungerer upåklageligt, og at rettens sundhedsfaktor øges, det gør jo egentlig ikke spor!
dette er en vegetarisk variant, men du kunne med fordel servere et kyllingebryst hertile eller komme rejer i selve risottoen.

frokost for fire:

1 løg, hakket
1 hvidløg, knust
2 1/2 dl perlebyg
2 dl ærter (fra frost)
2 dl hvidvin
8 dl hønsebouillon, eller andet bouillon/fond
2 tsk smør
2 dl reven parmesan
1 citron, skallen derfra
salt og peber
olie

steg løg og hvidløg i olie i et par minutter. løgene skal ikke tage farve. kom perlebyggene ved. steg dem i endnu et par minutter for høj varme inden hvidvinen hældes på. lad vinen koge ind og kom bouillon på lidt ad gangen. forsæt sådan i 20-30 minutter til perlebyggene er møre og mere eller mindre alt bouillonen er brugt. rør smør og parmesan i. smag til med salt og peber. vend citronskal og ærterne i og lad dem varme med i et par minutter. server retten som tilbehør eller som ene ret i sig selv. pynt evt. med endnu mere reven parmesan.

 photo IMG_8420_zps6d8c9377.jpg
 photo IMG_8423_zpsd9bc3b0e.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

mælkechokoladebrownie (milkie)