aftensmad med perlebyg og kylling
så står den på perlebyg med kylling :-)
jeg synes det smagte fortrinligt, men jeg kan samtidig sige, at en anden herhjemme måske synes, at det blev en smule for sundt med det byg der…. han kunne godt nøjes med ris! men perlebyg er faktisk et sund alternativ til ris. byg er ikke et fuldkornsprodukt, men indeholder en god portion fibre, og så kan byg bruges i salater, supper, gryderetter, bygotto osv…..
4 portioner:
2 dl perlebyg
2 løg, i ringe
200 g kyllingebryst, skåret i tern
6 store gulerødder, i tern
4 dl ærter, friske eller frosne
1 citron, skal derfra
0,5 l bouillonvand, eller alm. vand
kog perlebyggen i bouillon i 45 min. (hvis nu bruger frosne ærter, så kom dem ned i gryden til byggen, efter 40 min. og lad ærterne koge med de sidste 5 min.) steg løgringe og kylling i lidt olie til løgringene har taget farve og er blevet bløde, og til kyllingen er gennemstegt. krydr med salt og peber. skær gulerødderne i tern. hæld kogevandet fra byggen og bland hele molevitten sammen. smag til med salt, peber og citronskal. retten kan fint spises alene, men vi fik brød til, som altid :-)
Ingen kommentarer endnu