kartoffelbrød

tikka chicken garam masala

jeg er i indisk-mad-humør for tiden. jeg er blevet vild med det krydrede, varme køkken og den kolde agurkeraita jeg server til denne ret. denne ret er med kylling og krydderiet garam masala. det er ikke et krydderi, som jeg har andvent på andre måder end i denne ret. har i forslag til andre måder, at bruge garam masala på?
det lækre ved retten er, at den er fyldt med smag og varme, derudover så er det ret godt at tilsætte hakkede mandler, som giver lidt fylde og knas til retten. dette samspil kalder på en kold dressing, og raita er helt formidabel. det er som en tzatziki uden hvidløg, med koriander og mynte i stedet for.
retten er nem af lave og laver du marinaden med kylling i forvejen, så er aftensmaden ekstra simpel. faktisk kan du erstatte kylling med kikærter og forvanden retten til en ”ghana masala” i stedet for. det er en super lækker vegetarret, hvor raita og naanbrød også passer perfekt til.

fire personer:
1/2 tsk chiliflager
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
1 tsk røget paprika
2 tsk garam masala
frisk basilikum, hakket
en spsk lime- eller citronsaft
1 dl skyr (græsk yoghurt, eller andet lignenede mejeriprodukt)
2 fed hvidløg, presset
1 tsk ingefær, frisk revet
500 g kyllingebryst, i tern

bland ingredienser sammen og rør kylling med. hvis du rører det sammen umiddelbart inden du skal spise, så gør det senest en times tid inden, så kyllingen kan nå at trække lidt i marianden. det kan dog med fordel trække i køleskabet natten over.

sovs:
1/2 løg, i tern
2 fed hvidløg, presset
1/2 dl mandler
1-2 tsk ingefær, friskrevet
1 tsk gurkemeje
tomatpuré, en lille dåse
2 dl vand
*fløde

løg, hvidløg, mandler og ingefær skal varmes i en pande, inden tomatpureen, vand og gurkemeje tilsættes. varm sovsen godt igennem inden du tilføjer kylling med marinade. læg et låg på. jeg lader retten småkoge i knap en time, og så er kyllingen med sikkerhed lækker og mør. for at gøre saucen ekstra god, så kan du hælde en anelse fløde i mod slutningen.

server for eksempel rid eller brød til. agurkeraita er også perfekt tilbehør.
du kan finde min opskrift på agurkeraita og naanbrød her.

IMG_5632

IMG_5629 
 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kartoffelbrød