koldhævet kanelsneglekage

mælkechokoladebrownie (milkie)

jeg har bagt uendeligt mange kager. mange af dem har været brownies, som er på top 3 over mine favoritkager. opskriften fra hummingbird bakery er jeg særligt glad for. sidenhen har jeg forsøgt mig med forskellige variationer af brownien. blandt andet deltog jeg i en madkonkurrence med en brownie med cheesecake og hindbærskum. den opskrift kan du finde her.

blondies har jeg første gang bagt for nyligt. blandt andet her. denne opskrift er ret naturel. det klæder den ultra søde kage at få et skud friskhed i form af hindbær eller lidt reven citronskal.

fra brownies over blondies til milkies! ja. milkies. det skal det handle om nu. dette er en kage bagt med mælkechokolade. den er sindssygt lækket! sprød skorpe og blød og sej midte. sødmefuld, chokoladet med et strejf af havsalt! jeg må advare dig på forhånd: denne kage er om nogen vanedannende!
min milkie var ikke mere end lige kommet ud af ovnen, da jeg havde befriet den for alle sine fire sprøde skorper….. hvis du kan holde naldene væk, så lad den køle af, og bag den gerne en dag i forvejen. det siger den ikke noget til; blot du opbevarer den i en lufttæt beholder.

jeg har en svaghed for chokolade. god chokolade. og jeg har tabt mit hjerte til valrhona. hvis du har smagt valrhona, så tænker jeg også du forstår, hvorfor en god kage bør få selskab af god chokolade! da jeg første gang smagte på disse chokolader, var jeg i hvert fald solgt. jeg synes derfor du skal unde dig selv at købe en god kvalitetschokolade, når du bager denne milkie. eller brownie eller blondie for den sags skyld.

6-8 små milkies:
1 æg, stort
115 g sukker
75 g mælkechokolade, fx jivara fra valhrona
1/2 knivspids havsalt
30 g hvedemel, sigtet
1/2 tsk bagepulver
30 g smør
1/2 vanillestang, kornene derfra
1 tsk kakaopulver
1/2 dl mandler
2 spsk fløde*

*1 form ca. 14*14 cm.

hak mandlerne groft og rist dem gyldne på en tør pande. lad dem køle af.
forvarm ovnen til 180 grader varmluft. hak chokolade groft. smelt smøret i en gryde. sluk for blusset og smelt chokoladen i varmen fra smørret. lad det afkøle en smule. pisk æg, vanillekorn og sukker lyst og skummende. sigt mel, bagepulver og kakao sammen. kom først lidt af den smeltede chokolade i sukkerblandingen under fortsat piskning. når ægget har vænnet sig til varmen fra chokoladen kan resten piskes i. slutteligt kom melblandingen i. min dej var lidt for tyk, så jeg måtte spæde til med 2 spsk fløde. vend til sidst mandlerne i dejen med en dejskraber. bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter. den skal være sprød og fast ovenpå med en sprækket skorpe, men samtidig skal den være lettere blød og en smule underbagt i midten. lad kagen køle af, inden du vender den ud af formen.
 photo 2015-01-13122321_zpse40a3b95.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

koldhævet kanelsneglekage