æblesorbet

hjemmelavet frisk pasta 2

jeg har i forvejen opskrifter på hjemmelavet frisk pasta på bloggen. denne er den hidtil mest simple. for at lave frisk pasta behøver du ingen pastamaskine, det gør blot processen lettere – især for sådan en tyndarmet lille pige som mig! det er billigt, lækkert, nemt og hurtigt, så jeg ser ingen grund til, ikke at lave sin pasta selv :-)

pasta for fire:
2 æg
1/3 tsk salt
1 spsk olivenolie
200 g tipo 00 (italiensk hvedemel som egner sig super godt til pasta og pizza)

læg melet på din bordplade som en slags vulkan. lav en fordybning i midten og slå æggene ud deri sammen med olie og salt. pisk æggene sammen med en gaffel og arbejd langsomt melet deri. på et tidspunkt må du stoppe med at bruge gaflen og saml i stedet dejen med hænderne. ælt dejen blød og smidig og læg den på køl i minimum 30 min. rul din pasta så tynd, at den faktisk bliver en smule gennemsigtig. du kan bruge en kagerulle (det kræver gode muller!! jeg siger det bare…) eller pastamaskine. jeg kørte min pasta på maskine ”niveau” 6 af 8, så den blev ret tynd.
jeg kørte min pasta til spaghetti og lavede ”spaghetti carbonara”. den ret er så lækker!!

du kan forresten tjekke her, hvor hurtigt pastatilberedningen går, med min nye kitchenaid pastamaskine!

Skærmbillede 2014-10-03 kl. 16.09.00

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

æblesorbet