chokoladekager

koldhævet kanelsneglekage

jeg har forsøgt mig med en ny kanelsnegl. denne gang blev de koldhævede, og det gik ganske godt!
jeg synes det er lækkert, at forberede sneglene(generelt alt dej) dagen i forvejen, og når vækkeuret ringer, bare tænde ovnen og sætte kanelsneglekagen ind, og 20 minutter efter er der friskbagte morgensnegle! hvem synes ikke om den idé?

16 snegle:
5 dl kold vand
11 dl hvedemel
50 g smør, smeltet og afkølet
1 dl sukker
1 knivspids salt
15 g gær

remonce:
100 g smør, blødt
2 1/2  dl brun farin
1 tsk kanel

smelt smøret og lad det køle af. bland vand og gær og tilsæt de øvrige ingredienser. ælt dejen grundigt – helst på en røremaskine i 15 minutter eller til dejen er smidig og meget elastisk. hæld dejen ud på en meldrysset bord. del den i to. rul den ene klump ud i en stor rektangel på knap 1 cm i tykkelsen.
bland ingredienserne sammen til remoncen og bred halvdelen af remoncen ud på det første klargjorde stykke dej. rul dejen sammen til en lang roulade og skær snegle deraf. ca. 8 snegle. gentag det sammen med resten af dejen og remoncen.
læg sneglene forholdsvis tæt sammen(så det hæver sammen til én kage) i to runde tærteforme eller en stor bradepande. lad sneglene hæve tildækket i køleskabet natten over.
tag sneglene ud en halv til en hel time inden de skal bages. tænd ovnen på 200 grader og bag sneglene i 20 minutter midt i ovnen til sneglene er gyldne.
 photo IMG_8356_zpscd13a988.jpg
 photo IMG_8358_zpsd55fdd1b.jpg
 photo IMG_8369_zpse85adc66.jpg
 photo IMG_8370_zps928d8bed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

chokoladekager