koldhævet kanelsneglekage
jeg har forsøgt mig med en ny kanelsnegl. denne gang blev de koldhævede, og det gik ganske godt!
jeg synes det er lækkert, at forberede sneglene(generelt alt dej) dagen i forvejen, og når vækkeuret ringer, bare tænde ovnen og sætte kanelsneglekagen ind, og 20 minutter efter er der friskbagte morgensnegle! hvem synes ikke om den idé?
16 snegle:
5 dl kold vand
11 dl hvedemel
50 g smør, smeltet og afkølet
1 dl sukker
1 knivspids salt
15 g gær
remonce:
100 g smør, blødt
2 1/2 dl brun farin
1 tsk kanel
smelt smøret og lad det køle af. bland vand og gær og tilsæt de øvrige ingredienser. ælt dejen grundigt – helst på en røremaskine i 15 minutter eller til dejen er smidig og meget elastisk. hæld dejen ud på en meldrysset bord. del den i to. rul den ene klump ud i en stor rektangel på knap 1 cm i tykkelsen.
bland ingredienserne sammen til remoncen og bred halvdelen af remoncen ud på det første klargjorde stykke dej. rul dejen sammen til en lang roulade og skær snegle deraf. ca. 8 snegle. gentag det sammen med resten af dejen og remoncen.
læg sneglene forholdsvis tæt sammen(så det hæver sammen til én kage) i to runde tærteforme eller en stor bradepande. lad sneglene hæve tildækket i køleskabet natten over.
tag sneglene ud en halv til en hel time inden de skal bages. tænd ovnen på 200 grader og bag sneglene i 20 minutter midt i ovnen til sneglene er gyldne.
Ingen kommentarer endnu