kartoffel-porresuppe

kanelsneglekage

Jeg elsker at bage kanelsnegle, kanelboller, kanelbrød, kanelsnurrer og nu også, kæmpe kanelsneglekager! dette er en ordentlig portion, i hvert fald +30 kæmpesnegle. jeg fyldte en hel bardepande med kanelsnegle og ydermere bagte jeg 9 snegle for sig. sneglene blev store, og blev delt på kryds og tværs, så du er sikret, at du kan stille lækkersulten hos rigtig mange venner med denne portion!

5 dl sødmælk
50 g gær
2 æg
ca. 1,3 kg hvedemel (+ mel til udruldning)
200 g sukker
1 1/2 tsk salt
1 tsk kardemomme
225 g smør, blødt

Kanelremonce
185 g smør, blødt

185 g sukker
3 spsk kanel

2 æg til pensling

Opløs gæren i mælken. Sigt hvedemel, salt og kardemomme i mælken. Tilsæt æg og sukker og ælt dejen med en dejkrog for medium hastighed i 20 minutter.  Tilsæt herefter det bløde smør og ælt dejen i endnu 20 minutter. Dejen skal være glat og skinnende og en smule klistret, men tilsæt ikke mere mel! Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 1/2 time.

del dejen i to og rul hver del til et rektangel på ca. 25*60 cm. måske skal du bruge lidt mel til udrulning. bland sukker og kanel og del blandingen i to lige store portioner. gør det samme med det bløde smør. smør den ene rektangel med smør og strø den med sukker og kanel. gentag processen for den anden dej. rul ”rektanglerne” sammen til en lang pølse og del hver til minimum 15 snegle. læg sneglene på en bageplade med ca. en centimeter imellem hver. lad dem efterhæve tildækket og lunt i 2 timer.

tænd ovnen på 200 grader. pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i 20-30 minutter. det er meget forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang bagetiden skal være.
 photo IMG_7966_zpsa1a81b8c.jpg
 photo IMG_7966_zps2aca1732.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kartoffel-porresuppe