surdejsbrød med ølandshvede

banankage med kanel

forandring fryder, så her; endnu en variant af banakagen. denne er med kanel – og det er ret godt! banankager er for mig bedst uden alt muligt mystisk i, men to ting, som jeg specielt holder af i en banankage, det er kokos og chokolade! og efter dette forsøg, så må jeg tilføje en tredje ingrediens til listen. nemlig kanel.
jeg synes ikke, at jeg vil en blande både kokos og kanel sammen i én banankage. de fortjener at komme til sin ret i hver sin banankage. hvis du ikke bryder dig om kanel, så erstat fx kanel med 1 dl kokosmel i opskriften nedenfor, eller måske 100 g hakket chokolade.
jeg var heldig at finde en pose bananer billigt til salg ved købmanden. de var fyldt med brune pletter på skrællen, og sådan skal bananerne være. super søde, overmodne og bløde. ellers dur de ikke til banankage! jeg har reduceret sukkermængden meget i denne opskrift, i forhold til mange andre opskrifter på banankage. det kan lade sig gøre, fordi bananerne er spækket med sødme i sig selv. hvis du ikke er overbevist, så kan du skrue lidt op for sukkermængden, eller hælde glasur over efter bagning, men jeg synes ikke det er nødvendigt.

1 stor kage(rugbrødsform) eller 12 muffins:
500 g banan, uden skræl (ca. 5 stk)
50 g sukker
100 g hvedemel
100 g havregryn, bledede
2 spsk bagepulver
1 spsk kanel
1 spsk vanillesukker
100 g smør, smeltet
1 æg

*(evt. 150 g hvedemel og 50 g havregryn,  i stedet for 100 g af hver^^)

tænd ovnen på 175 grader. smelt smøret og mos bananerne. rør mel sammen bagepulver, vanillesukker og kanel. blend havregrynene og bland dem i melblandingen sammen med sukker. brug en håndmixer eller køkkenmaskine og bland bananmosen sammen med melblandingen. tilsæt ægget og det smeltede smør. stop med at røre i dejen, ligeså snart dejen er ensformig. fyld dejen i smurte form(e) og bag dem midt i ovnen i ca. 15 for muffins og omkring 45 minutter, hvis du bager én stor banakage i en rugbrødform.
som du kan se på billedet nedenfor, så har jeg lagt et stykke bagepapir i bunden af mine små bageforme. det burde ikke være nødvendigt, når formene bliver smurt med smør, men det er en ekstra sikkerhed for, at kagerne ikke hænger fast i formene.
 photo IMG_7799_zps95b7db2c.jpg
 photo IMG_7784_zpse1b8f6e5.jpg
 photo IMG_7785_zps3d7569ff.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

surdejsbrød med ølandshvede