Pastafad med porre og skinke

kartoffel-porresuppe

behøver jeg at sige mere? taler overskriften ikke for sig selv!
det er de færeste jeg kender, som ikke elsker en varm suppeaften på en kold efterårsdag. og denne kartoffel-porresuppe, den er så ultrasimpel at lave, den smager så tosset godt, og så er der rig mulighed for at lave en kæmpeportion og gemme lidt til fryseren – og hvem siger ikke ja-tak til det? :-)
jeg har ikke tilsat andre krydderier til denne suppe end salt og peber. jeg var måske lidt idéforladt, da jeg lavede suppen, men egentlig ved jeg ikke hvilke krydderier, der ville have klædt suppen. har ud nogle forslag?

1 stor portion:
800 g kartoffel, skrællet vægt, skåret i tern
400 g porre, renset og skåret i ringe
1 stort løg, skået i tern
1 1/2 l fond (evt. vand med en opløst bouillonterning)
ca. 2 spsk salt
friskkværnet peber
2 1/2 dl madlavsningsfløde
*creme fraiche

kom alle ingreidenserne (pånær fløde) i en stor suppegryde og lad suppen koge under låg i ca. 30 minutter. blend suppen og kom fløde i, smag til med salt og peber og server, måske med en klat creme fraiche.
 photo IMG_7960_zps1b0f9a50.jpg
 photo IMG_7962_zpse782c8b7.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pastafad med porre og skinke