kartoffel-porresuppe
behøver jeg at sige mere? taler overskriften ikke for sig selv!
det er de færeste jeg kender, som ikke elsker en varm suppeaften på en kold efterårsdag. og denne kartoffel-porresuppe, den er så ultrasimpel at lave, den smager så tosset godt, og så er der rig mulighed for at lave en kæmpeportion og gemme lidt til fryseren – og hvem siger ikke ja-tak til det? :-)
jeg har ikke tilsat andre krydderier til denne suppe end salt og peber. jeg var måske lidt idéforladt, da jeg lavede suppen, men egentlig ved jeg ikke hvilke krydderier, der ville have klædt suppen. har ud nogle forslag?
1 stor portion:
800 g kartoffel, skrællet vægt, skåret i tern
400 g porre, renset og skåret i ringe
1 stort løg, skået i tern
1 1/2 l fond (evt. vand med en opløst bouillonterning)
ca. 2 spsk salt
friskkværnet peber
2 1/2 dl madlavsningsfløde
*creme fraiche
kom alle ingreidenserne (pånær fløde) i en stor suppegryde og lad suppen koge under låg i ca. 30 minutter. blend suppen og kom fløde i, smag til med salt og peber og server, måske med en klat creme fraiche.
Ingen kommentarer endnu