gateau marcel

pølsehorn til madpakken

jeg synes, at der skulle ske noget nyt med pølsehorn. derfor har jeg lavet en lidt krydret omgang, med både oregano, basilikum og peber, og det fungerer ganske godt :-)
de er gode at fryse ned, så de er geniale til madpakken – hvis man vel og mærke husker at tage dem op fra fryseren aftenen inden, så de ikke er bundfrossen ved middagstid….

ca. 15 stk.
25 g gær
5 dl lunken vand
5 dl hvedemel (måske mere)
2 dl rugmel
1 spsk olie
2 spsk honning
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1/2 tsk salt
1/4 tsk peber
ca. 15 små pølser
sesamfrø, nigellafrø (eller andet krymmel)
1 æg til pensling

rør gæren ud i vandet. tilsæt krydderierne og de øvrige ingredienser. hvis du har en køkkenmaskine, så er det klart at foretrække – ellers kræves store og stærke arme :-) … jeg kørte dejen i 15 min med en dejkrog på min køkkenmaskine, men mindre kan også gøre det. det vigtige er så men bare, at dejen bliver æltet godt og grundigt, så dejen bliver smidig og elastisk. lad dejen hæve lunt og tildækket i et par timer.
tænd ovnen på 225 grader og klargør en bageplade med bagepapir.
tag dejen ud på en meldrysset bord og ælt den hurtigt. del den i 15 klumper og rul dem til lange pølser, og sno dem om pølserne. læg pølsehornene med god afstand mellem hinanden, for de hæver meget i ovnen. pensel alle pølsehornene med æg og drys med sesam, eller hvad du end synes. jeg holder mest af nigellafrø, fordi de er så dejligt krydrede. bag pølsehornene i ca. 20 min (måske lidt kortere, måske lidt længere tid) :-)

pølsehorn

et andet indslag i madpakken, som altid falder i god jord er en kyllingesandwich. tyndskåret kyllingebryst, lynstegt ved meget høj varme, godt krydret og med en hjemmelavet mayodressing (halv mayo halv creme fraiche. og husk lige hvor nemt det er at lave en mayo SELV, en æggeblomme og olie + piskeris og krydderier efter behag. salt, peber og chili f.eks. pisk krydderierne sammen med blommen og pisk en enkelt dråbe olie i ad gangen indtil du får den ønske konsistens. hen i processen kan du komme lidt mere olie i ad gangen, men sørg hele tiden for, at olien bliver absorberet, og at massen ikke skiller. brug en smagsneutral olie)

sandwich

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

gateau marcel