kaffeis

valnøddebrød og valnøddeboller

forleden dag fik jeg en valnøddebolle for første gang i lang tid. og sikke en skam, at jeg lod det gå så lang tid, for valnøddeboller er da super lækre! opskriften nedenfor indeholder blandt andet en mørk hvidøl, masser af solsikkekerne og valnødder. jeg har brugt to forskellige slags rugmel, en ”almindelig” rugmel og en grov rugmel. det er ikke nødvendigt, så vælger du at gå med kun den ene af slagsen, så vælg almindelig rugmel (vælger du alligevel udelukkende den grove rugmel, så spæd til med en smule mere vand i dejen).

opskriften her er til en ordentlig portion. jeg bagte et stort brød og 12 boller, derfor kan du med fordel halvere opskriften.

4 dl lunken vand
50 g gær
750 g hvedemel
100 g grov rugmel
150 g rugmel
3 tsk salt
1 fl mørk hvidøl
75 g valnødder
75 g solsikkekerner

rist valnødder og solsikkekerner på en tør pande til de tager lidt farve og lad dem køle af.
rør gær ud i vand og tilsæt mel, salt og øl. ælt dejen grundigt i 10 min – gerne på maskine. tilsæt kerne og øl og ælt igen i to minutter.
lad dejen hæve lunt og tildækket i en time. form dejen to til brød eller et brød og 10-12 boller. lad bollerne efterhæve i endnu en time.
forvarm ovnen til 250 grader. rids brødene i toppen inden de bages midt i ovnen i 25 minutter. bollerne skal kun have 13-15 minutter.
 photo IMG_8147_zpsd0fc98d6.jpg
 photo IMG_8150_zps2c22c0e7.jpg
 photo IMG_8163_zpsac9fd31a.jpg

1

  • Stephanie

    Hvordan ridser du brødet Inden det skal i ovnen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kaffeis