rugboller med surdej

2. gang er min lykkens gang. surdej

mit første forsøg med, at bage med surdej – læs med her:

rugboller med surdej

gik ikke så godt, som jeg kunne have ønsket mig, men det gjorde min anden gang derimod :-)

sidste gang bagte jeg med 1/3 rugmel og 2/3 hvede. denne gang byttede jeg rugmel ud med durummel, og resultatet blev meget lettere og luftigt, som jeg håbede! jeg har passet min surdej som opskriften siger, og gør man det, så kan man have sin surdej meget meget længe. (jeg brugte opskriften fra claus meyer:

http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/broed/saadan_laver_du_grundsurdej.html?recipeid=137

opskrift på ca. 10 boller:

1 dl surdej
5 dl koldt vand
200 g durummel
400 g hvedemel
et nip salt
en spsk honning
5 g gær, på str med en lille ært

rør gæren ud i vand og surdej. tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. hvis du har en røremaskine, så brug den, og ælt dejen derpå i 10 min, evt. brug en håndmixer med dejkroge. stil dejen på køl i omkring 10 timer.
varm oven til 225 grader og sæt boller på en varm bageplade med bagepapir. dejen er klistret, så brug evt. et par skeer. bag bollerne i 20-25 min, til de er sprøde og har fået en flot farve :-)

IMG_6170

og ja bollerne blev dejligt luftige indeni, takket være den grundige æltning, langtidshævningen på køl, og en meget begrænset mængde gær. se selv :-)

IMG_6173

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

rugboller med surdej