valnøddebrød og valnøddeboller

græskarkage

nu blev det tid til endnu et kageeksperiment i mit køkken!
jeg plejer ikke at være super begejstret for græskar – men når det bliver blandet sammen med ordet ”kage”, så sker der noget… de små hokkaidogræskar vrimler over det hele for tiden, og de er faktisk super gode at bruge i det søde køkken (og det salte for den sags skyld). deres varme og søde smag klæder julekrydderier som kanel og ingefær rigtig godt.

amerikanerne laver ”pumpkin pies” i stor stil, men det projekt har jeg ikke vovet, at kaste mig ud i endnu. godt nok ser de gode og lækre ud, meeen jeg skal lige vænne mig til græskarsmagen lidt endnu. allerede efter denne kagesucces, synes jeg, at er jeg godt på vej! hvis du ligesom mig, har været lidt tilbageholdende med græskar, så er det er rigtig godt sted at starte, med denne kage.

 photo Skaeligrmbillede2014-11-17kl191027_zps3d0dfd6f.png

12 personer:
1 hokkaidogræskar
3 æg
350 g hvedemel
170 g smør, blødt
200 g brun farin
250 g sukker
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefær, stødt

tænd ovnen på 180 grader. skær græskaren i både og sæt dem i en ildfast fad med staniol over. bag græskaren i 35 minutter til det er mørt. lad græskarbådene køle af, fjern skallen og mos græskaren til en ensartet pure.
pisk æg, sukker, brun farin og smør sammen til det bliver luftigt. tilsæt de øvrige ingredienser. fyld dejen i en stor rugbrødsform beklædt med bagepapir. bag kagen midt i ovnen i 60-70 minutter (min fik 70). eller mere præcist, så skal brød og kager nå en kernetemperatur på mellem 92-96 grader, før de er færdige (ligesom på billedet øverst).
lad kagen køle af i formen, inden du vender den ud. kom evt. glasur eller creme cheese frosting på.
 photo IMG_8179_zps5a34a5ac.jpg
 photo IMG_8169_zps87eb40aa.jpg
 photo IMG_8181_zps36c1b1ee.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

valnøddebrød og valnøddeboller