bønnekage med banan
denne kage behøver faktisk ikke sit eget indlæg, men den får det alligevel. det er ikke mange dage siden, at jeg første gang bagte en SUND bønnekage, men jeg har allerede bagt den tre gange siden! så god er den. den er blevet spist morgen, middag og aften.
opskriften har jeg ikke ændret som sådan, men jeg har tilsat en moset banan til den oprindelige opskrift, og jeg synes, at det gjorde denne kage endnu bedre! sådan vil jeg lave den fremover :-)
mængderne og fremgangsmåden nedenfor er den samme som sidst.
en lille kage, ca. otte stykker:
1 dåse bønner, skyllet (drænet vægt 255 g bønner)
3 æg
50 g mandelmel (helt fintblendede mandler)
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 knisspids salt
5 spsk vegetabilsk olie, fx rapsolie
40 g god kakaopulver
2 spsk sødemiddel
1 banan, moset
100 g mælkechokolade, hakket (valgfrit)
30 g hasselnødder, hakket (valgfrit)
forvarm ovnen til 175 grader. blend de skyllede bønner med æg og olie. kom blandingen i en skål og rør de øvrige ingredienser i. hæld dejen i en lille bageform (ca. 15*15 cm) beklædt med bagepapir. bag kagen midt i ovnen i 30-30 min. lad kagen køle af inden du tager den ud af formen.
Ingen kommentarer endnu