banankage
En banankage er en nem kage at bage, og den er altid god ved kaffetid :-)
Du skal helst bruge meget modne bananer, dem, som gerne har ligget i frugtskålen i et par dage og er blevet lidt bløde og mere søde i smagen. min banankage bagte jeg i en kvadratisk form, men jeg synes faktisk det er bedst i en rugbrødsform, så man kan skære gode tykke skiver af kagen. det er bare mest rigtigt for en bananakage…
8-10 stykker:
275 g hvidt sukker eller lyst muscovadosukker
2 æg
200 g bananer, mosede
275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
150 g smør, smeltet
(nogle vil også gerne have 1 tsk stødt ingefær i)
(og chokoladestykker (f.eks. 100 g, hakket), det er VIRKELIG et hit i banankage. hvordan kunne jeg glemme chokoladen??!)
forvarm ovnen til 175 grader. beklæd en form med bagepapir eller smør den GODT med smør. pisk æg med sukker i en røremaskine til det bliver lyst i farven. tilsæt bananerne. sigt mel og krydderierne i sukkerblandingen og rør til alle de tørre ingredienser ikke er tørre længere :-)
hæld dejen i den klargjorde form og bag kagen midt i oven i ca. 60 min. kagen skal føles fast, når du rører den på toppen. inden du vender kagen ud af formen skal den gerne være afkølet.
Ingen kommentarer endnu