pølsehorn til madpakken

banankage

En banankage er en nem kage at bage, og den er altid god ved kaffetid :-)
Du skal helst bruge meget modne bananer, dem, som gerne har ligget i frugtskålen i et par dage og er blevet lidt bløde og mere søde i smagen. min banankage bagte jeg i en kvadratisk form, men jeg synes faktisk det er bedst i en rugbrødsform, så man kan skære gode tykke skiver af kagen. det er bare mest rigtigt for en bananakage…

8-10 stykker:
275 g hvidt sukker eller lyst muscovadosukker
2 æg
200 g bananer, mosede
275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
150 g smør, smeltet
(nogle vil også gerne have 1 tsk stødt ingefær i)
(og chokoladestykker (f.eks. 100 g, hakket), det er VIRKELIG et hit i banankage. hvordan kunne jeg glemme chokoladen??!)

forvarm ovnen til 175 grader. beklæd en form med bagepapir eller smør den GODT med smør. pisk æg med sukker i en røremaskine til det bliver lyst i farven. tilsæt bananerne. sigt mel og krydderierne i sukkerblandingen og rør til alle de tørre ingredienser ikke er tørre længere :-)
hæld dejen i den klargjorde form og bag kagen midt i oven i ca. 60 min. kagen skal føles fast, når du rører den på toppen. inden du vender kagen ud af formen skal den gerne være afkølet.

 photo 0cee6be9-a54d-4a10-8445-7fa2c443ba61_zps516e2af8.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

pølsehorn til madpakken