grønsagsbøffer
jeg har en ældre opskrift på bloggen, som jeg har kaldt ”vagetarbøffer” – den kan du finde her. i grunden, så minder disse to opskrifter om hinanden, da basen i dem begge to er kikærter eller bønner. trods en hvis lighed, så bliver det alligevel til to forskellige indlæg. i denne opskrift er der hverken æg, kogte ris eller tomatpure, modsat den anden opskrift. denne er hurtigere at gå til, og du kan tilsætte krydderier efter smag og behag. disse er ”naturel”, kun krydrede med salt, peber og hvidløg.
ingrediensliste:
400 g kikærter, udblødte og kogte
reven gulerod
reven squash
hvidløg
vand
mel
salt
peber
*majsmel en at rulle i (den man bruger til polenta)
dette er en ingrediensliste, ikke nogen egentlig opskrift. prøv din frem, og form dine grønsagsboller, når du er tilfreds med konsistensen. jeg holder igen med vand og mel, og tilsætter kun elementerne, for at få farsen samlet, så den er medgørlig.
start med at blende kikærterne til en pure. rør derefter resten af ingredienserne i med en ske, til du får en fornuftig konsistens. vend bøfferne i majsmel, så de får en lækker og knasende skorpe. steg bøfferne i rigeligt olie på en varm pande.
Ingen kommentarer endnu