blomkålsgratin

energibarer

det er atter madpakketid – og jeg er vild med det. min formiddags- eller eftermiddagsnack (eller dem begge) er i hvert fald sikret nu, med en stor portion af disse skønne müslibarer på køl! de er hurtige at lave, og får en sød smag fra den kondenserede mælk. sunde er de ikke ligefrem, men uden tvivl et langt bedre alternativ til de købte af slagsen. her får du mulighed for at tilsætte lige netop de ingredienser, som du holder mest af i sådan en bar. du slipper samtidig for mystiske e-numre og tilsætningsstoffer.
for mig er det ikke meningen, at en energibar/müslibar skal være mættende som sådan, den skal blot tage den lille sult om formiddagen eller eftermiddag. jeg har heller ikke lavet mine barer særligt store, og portionen nedenfor har givet mig 20 stk.

20 müslibarer/energibarer:
2 dl blandede nødder, hakkede (jeg brugte hasselnødder, peanuts og pistacienødder)
1 ds kondenseret mælk, sødet
8 tørrede abrokoser, hakkede
2 spsk kakaonibs
1 dl kokosmel
400 g havregryn
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl hørfrø
1 drys salt
*1/2 dl mælk
*1 tsk kanel (valgfrit)

forvarm ovnen på 175 grader. rist havregrynene på en tør pande og hæld dem bagefter over i en stor skål. rist nødderne i nogle minutter inden frøene og kernerne kortvarigt ristes med. bland så alle ingredienserne sammen i skålen med kondenseret mælk og alm. mælk, hvis du skønner, at massen er lidt for tør. pres massen ned i et ildfast fad ca. 24*24 cm, beklædt med bagepapir. bag midt i ovnen i 15-20 minutter til skorpen er gylden og sprød. lad fadet køle af, inden du vender ”müslimassen” ud og skærer den ud i barer. jeg fik 20 stk., som jeg hver pakkede ind i madpapir. én halvdel på køl og den anden halvdel i fryseren – hvordan mon det går!

 photo IMG_7738_zps7d3c51d2.jpg
 photo IMG_7736_zpsb8539919.jpg
 photo IMG_7741_zpsedf5dbfc.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

blomkålsgratin