foccacia
”foccacia” er et madbrød, som jeg synes er specielt godt egnet til sommerens terrasse- og grillmad. jeg har bagt dette brød med rosmarin, timian, salt og oliven. det er lidt mange ingredienser på én gang, så du kan med fordel nøjes med fx timian og salt. jeg bruger groft salt i denne omgang, men kun fordi jeg ikke har mere flagesalt, som jeg foretrækker på et foccacia. dejen skal hæve ad flere omgange, så det tager lidt til at bage et godt foccacia.
hvidløg og chili er også gode krydderier til et foccaciabrød. prøv dig frem!!
denne opskrift passer en til en lille bageplade. ca. halv størrelse af en normal plade. hvis du ikke har sådan en, så kan du blot brede det ud på halvdelen af en større plade.
1 stort foccacia:
25 g gær
3 dl vand, lunken
1 tsk salt, fint
3 spsk olivenolie ( alternativt brug rapsolie)
200 g durummel
ca. 250-300 g pizzamel (alternativt brug hvedemel – men resultatet bliver bedst med pizzamel)topping:
flagesalt (alternativt brug groft salt)
2 spsk olivenolie
rosmarin, timian, olieven efter behag
opløs gæren i vandet. tilsæt durum, salt og olie. rør dejen sammen og lad den hæve i 30 min. rør så pizzamelet i (jeg endte med at bruge 290 g). ælt dejen grundigt. hvis du har en køkkenmaskine, så brug dejkrogen derpå. ælt dejen til den bliver smidig og elastisk. det tager minimum 10 minutter.
lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse (omkring 1 time). bred dejen ud på bagepladen beklædt med bagepapir. lad fordybninger i dejen, drys med krydderier, olie og oliven. lad igen dejen hæve til dobbelt størrelse. tænd ovnen på 200 grader og bag brødet nederst i 20-25 min. imens brødet køler af, må du gerne lægge et rent viskestykke henover. det er for at sikre en blødhed og undgå, at skorpen bliver sprød og tør.
Ingen kommentarer endnu