bønnekage med banan

små brød med rug og 5-korn

denne opskrift skete, fordi jeg havde for meget yoghurt i køleskabet forleden dag. faktisk bager jeg alt for sjældent med yoghurt og andre surmælkprodukter – og det er en skam! for det giver en dejlig let- og blødhed til brødet. faktisk kan du som regel udskifte væske som vand eller mælk med et surmælksprodukt i dit bagværk. du skal dog være opmærksom på, at der skal bruges mere, eller suppleres med vand, som jeg gør i denne opskrift.

de her små brune brød er gode at dyppe i suppen eller til at tage med i madpakken. hvis de ikke bliver spist de første par dage, så er de også gode, når de har været en tur på brødristeren og smurt med kold smør.

ca. 14 boller eller små brød
50 g gær
3 dl yoghurt
3 dl lunken/varm vand (kogt og afkølet en smule)
4 dl rugmel
6-7 dl hvedemel
1 dl f-korns-blanding
1 tsk salt
1 tsk sukker
en spsk kulør (for udseendets skyld)
30 g smør, smeltet (eller 3 spsk olie)

smuldr gær i en røreskål. tilsæt yoghurt og vand og rør gæren ud deri. tilsæt de øvrige ingredienser – tag lidt hvedemel af gangen, da du muligvis ikke behøver det hele. ælt dejen godt, så den bliver smidig og slipper skålens kant. hvis du har en røremaskine, så brug dejkrogen derpå.
lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time – 1 1/2 time. form dejen til forholdsvis flade boller eller læg små klumper af dej ned i en smurt bageform til ”mini-rugbrød”, som jeg har gjort. forvarm ovnen til 225 grader. lad bollerne efterhæve i 30 min inden de bages i ca. 25 min midt i ovnen. de skal være godt bagte i bunden og sprøde på toppen inden du tager dem ud :-)

 photo IMG_6975_zps816c3b0a.jpg
 photo IMG_6974_zpsc9ff8ef2.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

bønnekage med banan