æbleskiver

fem-korns-brød

Skærmbillede 2014-01-03 kl. 09.55.24

jeg bager selv mit brød. mest fordi jeg holder af at bage, men også fordi jeg ikke gider, at betale dyre domme for brød hos bageren. jeg føler mig virkelig snydt, når jeg skal betale 31,50,- for et brød, for det synes jeg langt fra, det er værd. blandt andet derfor synes jeg også, at du skal bage dit eget brød – i hvert fald give det et forsøg. en ekstra bonus er, at når du bager selv, så ved du præcis hvilke ting du propper i brødet :-)

1 fem-korns-brød
25 g gær
2 1/2 dl lunken vand
3 dl hvedemel
1 dl rugmel
2 dl fem-kornsblanding
1/2 tsk salt
2 spsk olie
1 spsk honning

rør gæren ud i vandet. tilsæt de øvrige ingredienser. ælt dejen grundigt i hånden eller på maskine. lad dejen hæve tildækket og lunt i en times tid. hvis du har en hævekurv, så læg dejen deri. jeg fik en meget fin trekantet hævekurv i julegave, så den tog jeg i brug. hvis du bruger en hævekurv, så husk at komme godt med mel i kurven, så dejen ikke hænger ved, når den vendes ud igen.
tænd ovnen på 225 grader. bag brødet midt i ovnen i 30-40 min. skorpen skal være sprød, og brødet skal lyde hult, når du banker det i bunden, så er det færdigbagt. lad brødet køle af inden du skærer af det.

ud over en fin hævekurv, så fik jeg disse fantastiske bagestykker af min svigermor. og ja, hun har selv lavet dem, helt specielt til mig :-) :-)
jeg er helt vild med dem alle sammen, men især stykket med tre piskeris, som er en tro kopi af min skønne piskeris-tatovering!

Skærmbillede 2014-01-03 kl. 09.55.36

1

  • Marianne

    Koger du femkornsblandingen inden den kommer i dejen??

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

æbleskiver