tærte med rosenkål

æbleskiver

jeg synes godt, at den kunne trække lidt mere juleglæde! her i form af klassikeren, æbleskiver. opskriften har jeg fra Emils bedstemor – og den er virkelig god! opskriften er lidt anderledes end andre, det er nemlig en gærdej. gæren og hævetiden gør dejen, sammen med stiftpiskede æggehvider, mere lækker og luftig.
vi får lækker marmelade og flormelis til, sådan synes jeg det er bedst :-)

eftermiddagshygge for seks (ca. 30 stk)
3 dl mælk
3 æg, delt i hvide og blomme
25 g gær
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
250 g hvedemel
50 g margarine
50 g svinefedt (ligner en margarine i indpakningen. papiret er hvidt og skriften blå, og den står på køl i supermarkedet)

pisk hviderne stive. lun mælken og rær gæren i deri. rør melet, blommer, salt og sukker sammen med mælken. vend forsigtigt hviderne i dejen og stil den tildækket til hævning i en timer eller to – helst to.
smelt svinefedt og margarine sammen i en gryde, så det kan kommes i hvert hul i æbleskivepanden, inden dejen hældes i. man kan nøjes med margarine eller smør, men jeg synes, at svinefedtet giver æbleskiverne en meget bedre sprød overflade, så det vil jeg helt klart anbefale dig at bruge, hvis ikke du gør det i forvejen!
når dejen har hævet, så lad være med at røre rundt i dejen, men tag en stor skefuld dej ad gangen og fyld hullerne næsten helt op med dej. lad dem stå nogle minutter inden du vender dem rundt. der skal stadig være flydende dej i midten af hver æbleskive, inden du vender dem. jeg plejer at lægge æbleskiverne i ovnen ved 100 grader, så de holder sig lune imens resten bliver stegt :-)

 photo IMG_6743_zps462c877a.jpg
 photo IMG_6740_zps5b8fd82e.jpg
 photo IMG_6742_zps3c27282a.jpg

3

  • Kristine

    Lyder lækkert! Vil anbefale dig at prøve at putte et stykke æble ind i æbleskiven (lige lidt inden den skal vendes). Det smager himmelsk med en æbleskive der faktisk er æble i :)!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      Hej Kristine :-) Ja der skal nemlig æble i, det er rigtig godt – meeen det falder ikke i så god jord herhjemme i familien haha :-D
      Glædelig jul til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

tærte med rosenkål