brød med 1/2 rug 1/2 hvede
én brokkede sig over, at der ikke var brød i huset. så jeg gik straks i krig :-)
jeg plejer at bage koldhævede brød, men jeg kunne fornemme på tonen, at jeg ikke havde tid til at lade dejen hæve natten over! jeg bagte derfor et ganske almindeligt brød i løbet af få timer, med en større mængde gær end jeg normalt bruger.
2 brød:
5 dl lunken vand
5 dl hvedemel
4-5 dl rugmel
2 spsk smør, smeltet
1 spsk honning
1 tsk fint salt
50 g gær
smuldr gæren ud i vandet. rør de øvrige ingredienser i, og tilsæt melet lidt af gangen. ælt dejen i 15 min – meget gerne på røremaskine. dejen skal være blød, men smidig og elastisk. den skal ende med at ”slippe skålens sider”, når dejkrogen slynger dejen rundt, og det tager altså nogle minutter.
-du kan tjekke her og se hvad jeg mener.
lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 – 1 1/2 time.
forvarm ovnen til 225 grader. bred mel ud på et bord og ælt/fold dejen forsigtigt sammen derpå. del dejen i to brød og læg på en bageplade med bagepapir. bag brødene midt i ovnen i 30 min. sluk ovnen og lad dem stå i ovnen endnu 10 min. lad dem køle af og nyd lækre tykke skiver! :-)
Ej hvor lækkert! Elsker hjemmebagt brød. Bagte selv et idag på surdej ;-)
Kh Anna
http://auga.bloggersdelight.dk