morgengrød

gateau marcel

gateau marcel er den nok mest sete  chokoladedessert på restauranters menukort. og det er med god grund, for det er bare en lækkerbisken! 2/3 af dejen bliver bagt, og den sidste del bliver smurt ubagt på den afkølede kage som en lækker blød mousse. bedre bliver det altså ikke :-)

ca. 10 stykker:
170 g sukker
100 g past. æggeblommer
100 g past. æggehvider
200 g mørk chokolade, jeg brugte 60% kakaoindhold
2 spsk god kakaopulver, jeg brugte en fra valrhona, som ikke er så bitter som mange andre på markedet
170 g smør
1 spsk flormelis

sørg for at gave alle dine ingredienser klar, inden du starter med at blande og gøre ved.
tænd ovnen på 175 grader. smør en lille springform med smør og drys den med sukker (jeg brugte en 20 cm). smelt chokoladen i en skål over vandbad, tilsæt undervejs sukkeret og smelt det med. i en anden gryde skal du smelte smørret og give det et kort opkog inden det hældes i chokolademassen. hele blandingen kommes i en gryde og opvarmes til 85 grader. tilsæt æggeblommerne og pisk! du skal piske og røre indtil massen skiller, og så skal du fortsætte til den bliver sammenhængende og tykner. du er ikke i tvivl, når massen har samlet sig igen og er tyknet, – og hvis du alligevel er i tvivl, så pisk videre:-)
afkøl massen en smule. pisk æggehviderne til en glat marengs sammen med flormelis. rør 1/4 af marengsmassen i chokolademassen i en stor skål. rør og giv massen nogle tæsk, så de to konsistenser bliver én sammenhængende masse. kom endnu en 1/4 af marengsmassen i, men nu skal du røre forsigtigt og ”folde massen” rundt om sig selv. fortsæt stille og rolig på samme måde med resten af marengsmassen. fyld 2/3 af dejen/massen i den klargjorte springform og kom den sidste del på køl. bag kagen midt i ovnen i 30 min. lad kagen afkøle helt og falde sammen på midten. fyld den sidste del, den ubagte kagedej (den dejlige mousse) på kagen, og så skal kagen på køl igen, for der har den det bedst. jeg kom chokoladespåner ovenpå kagen, bare for syns skyld :-)
kagen holder sig frisk og lækker flere dage i køleskabet, men så længe holder den næppe.

 photo 20f20aa9-1d75-4f51-8c2b-d37a4c617c58_zps5b98989e.jpg
 photo 72696644-433f-479c-99f2-957b0e810bce_zps61139960.jpg
 photo 527180cc-dfd6-47d9-a233-73927d3f6a79_zps86c580e1.jpg
 photo 8f4b520a-10d6-49cc-90b4-9af8cb143dc9_zps46990289.jpg

2

  • Katrine

    Hvis man bager kagen dagen før man skal servere den, er det så bedst at vente med at putte den sidste 1/3 ovenpå?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

morgengrød