sweet buttermilk american pancakes

sommerlig roulade med lemon curd

i dag er jeg på besøg hos mine forældre, og vi har bagt roulade med lemon curd. det er en sød roulade med en frisk og sommerlig smag af citron :-)

til min lemon curd brugte jeg:
2 citroner (saft og skal heraf)
1 appelsen (saft og skal heraf)
150 g sukker
3 æg
60 g smør
(normalt bruger man ikke appelsin i en lemon curd, men det gjorde jeg lige i dag :-) )

saften fra frugterne opvarmes i en gryde med sukker og æg. massen skal varmes ved middelvarme og tykne. når massen er blevet tyk, så tages gryden af varmen og smør og ‘skal’ blandes i. hvis massen ikke bliver tyk nok, så kan man opbløde to blade husblas i koldt vand i ti minutter, og derefter komme dem i den varme lemon curd, og røre godt rundt. afkøl lemon curd’en og smør det i rouladen, når den er bagt færdigt :-)

2013-03-14 11.42.512013-03-14 12.07.41

roulade:
3 æg
1 1/2 dl sukker
2 dl mel
1 tsk bagepulver

pisk sukker og æg let og luftigt. sigt mel og bagepulver i og rør dejen smidig med en dejskraber. beklæd en bageplade med bagepapir og spred massen forholdsvis tyndt ud. den skal bage i en varm 225 grader varm ovn i 8 min (men hold øje!! overfladen blev lidt mørk for mig, så måske 200 grader var nok. så jeg håber på bedre held næste gang jeg bager roulade, men så ved jeg det :-) )

da jeg havde fyldt og rullet rouladen, kom jeg ganske almindeligt glasur på, lavet af vand og flormelis, og dryssede med kokos :-)

2013-03-14 11.53.552013-03-14 12.08.41

2013-03-14 13.33.48
2013-03-14 15.44.51

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

sweet buttermilk american pancakes