Hvid chokoladekage med rabarber

Hybenmarmelade

den danske sommer har endnu ikke vist sig fra sin bedste side, men ikke desto mindre, så er det blevet august måned og de smukke orange hyben er blevet modne og klar til at blive plukket og forvandlet til marmelade.

jeg plejer at få et par glas hybenmarmelade af min mormor, men det vil jeg ikke få i år. jeg mistede nemlig min søde mormor tidligere denne sommer. det betyder selvfølgelig ikke, at jeg også må undvære hybenmarmelade. jeg skal selvfølgelig i stedet for, gøre min mormor kunsten efter, og lave det selv, så hun kan kigge glad og stolt ned på mig <3

ligesom meget andet marmelade, så er hybenmarmelade simpelt at lave, men det kræver lidt forarbejde, når alt kløpulveret skal fjernes fra indeni hybenfrugterne.

jeg skyller først alle frugterne og skærer dernæst bundet væk, der hvor blomsten har siddet. så skraber jeg alle frøene ud med bagenden af en teske og i en skål med vand, så jeg sikrer at alle frøene vaskes væk.

denne opskrifter giver to små marmeladeglas:

250 g hybenfrugter (renset vægt)

80 g sukker

1/2 vanillestang, kornene derfra

1/2 citron, saften derfra

1 dk vand

skær hybenfrugterne i mindre stykker. kom alle ingredienserne i en gryde, også den tomme vanillestang. kog marmeladen under svag varme. når frugterne er møre, kan du mose dem lidt, eller blot røre forsigtigt rundt for at beholde mest mulig struktur. denne lille portion fik omkring 30 minutter.

jeg skyller mine rene marmeladeglas i atamon inden jeg kommer den varme marmelade på glad og lukker låget.

 

fullsizerender-2 fullsizerender-kopi fullsizerender-3 fullsizerender-4

• marmelade • hyben • sommer • hybenroser • syltetøj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvid chokoladekage med rabarber