hindbærsorbet

vanillevafler

jeg har allerede, i mit korte liv, formået at smide hele TRE vaffeljern ud. alle tre elektriske. jeg har simpelthen ikke formået at lave en lækker vaffel, som jeg virkelig blev glad for at spise. enten blev vaflen ikke gennebagt, så blev den aldrig bagt sprød, eller så blev den kun bagt på den ene side. der har altid været noget gået helt galt for mig og mine vaffelbagningsforsøg! men det ovenstående er fortid nu – nu har jeg nemlig investeret i mit fjerde vaffeljern. og nej, det er selvfølgelig ikke elektrisk!

foto 4
spørg lige om jeg er glad nu! og lettet… men historien slutter ikke helt her. det var nemlig ved at ske, at jeg ikke fik dette gamle vaffeljern med mig hjem! ham antikvaren, som solgte mig det, han forlangte 350,- for det, og det ville jeg under ingen omstændigheder betale. jeg var fast besluttet på, at jeg ikke gik højere end 200,- og jeg fik heldigvis lov at vinde til sidst! og efter grundig grundigt rengøring, og jeg ved ikke hvad, så er mit vaffeljern og jeg klar til brug. første vaffelforsøg blev disse simple vanillevafler:

8-10 vafler:
1 spsk sukker
1 æg
2½ dl vand
2 dl mælk
3 – 4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g smør, smeltet
1 knivspids salt
1 vanillestang, kornene derfra
*ekstra smør til vaffeljernet

sigt mel (3 dl – kun mere, hvis dejen er for tynd), bagepulver og salt – så undgår du at få melklumper i dejen. rør ægget ud i mælken og tilsæt det til melblandingen sammen med vandet. bland vanillekornene med sukkeret og tilsæt det sammen med det smeltede smør. varm vaffeljernet godt og grundigt op og kom en smørklat derpå. bag vaflerne gyldne og sprøde og nyd dem med fx marmelade og flormelis.
 photo IMG_7840_zpsfa62de71.jpg
 photo IMG_7843_zpsf27af116.jpg
 photo IMG_7847_zps945c3f43.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

hindbærsorbet