chokoladebrud

øllebrød

img_6933

jeg husker tydeligt, da jeg var barn, og min mor lavede øllebrød. derfor er det helt nostalgisk, når jeg selv laver det :-)
den syrlige smag fra rugbrødet, sødmen fra brun farin bliver så fint komplementeret af den fede flødeskum. det er virkelig en lækker måde at starte sin dag på.
denne portion jeg har lavet nedenfor strækker til 6 portioner. det kan fint holde sig i køleskabet i et par dage, men det er også frysegnet. jeg fyldte øllebrøden på mindre poser og lagde på frost, så kan jeg nemt tage en op om aftenen til optøning i køleskabet natten over, og så lune næste morgen.

du skal bruge:

500 g rugbrød
1 hvidtøl
1 dl brun farin
vand

skær rugbrødet i mindre tern og læg det i en gryde, dæk rugbrødet med vand. lad rugbrødet trække i vandet i en times tid, men længere tid, hvis du bruger et tørt brød. lad det evt. stå natten over.
sæt gryden over varmen og lad det småkoge i knap 30 minutter. det er en smagssag hvor meget du vil røre deri, om du vil have en grov eller fin konsistens på rugbrødet. jeg kan godt li, at der fortsat er en lille smule struktur deri. rør af og til, så det ikke brænder på.
tilsæt øllen og lad det småkoge endnu 15 minutter. tilsæt brun farin og smag til. kog det igennem til du har opnået den ønskede konsistens.
server den lune øllebrød med kold flødeskum.

img_6931 img_6930 img_6929

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

chokoladebrud