belgiske vafler (i kitchenaid vaffeljern)

kanelsnegle (koldhævede)

disse snegle er for lækre! de er bløde, søde og svampede.
remoncen i mine snegle plejer kun at bestå af brun farin, men her er en blading af brun farin og rørsukker, det fungerer super godt!
de er koldhævede. det er en rigtig nem måde, at have friskbagt brød og kage på om morgenen. jeg forberedte disse snegle om aftenen og lod dem hæve koldt natten over på køl. voilá om morgenen var de hævet op og klar til at blive bagt.
hvis du ikke vil koldhæve, men bage sneglene samme dag, så brug 30 g gær og lad dejen hæve lunt i 1-2 timer. form sneglene og lad dem hæve lunt endnu en time, inden de bages på samme vis som opskriften nedenfor.

IMG_4715

12 snegle:

remonce:
100 g rørsukker
5o g brun farin
150 g smør, blødt
1 tsk kanel

dej:
10 g gær
2 1/2 dl sødmælk
500 g hvedemel
1 æg
75 g sukker
50 g smør, blødt
i nip salt

*æg til pensling

rør ingredienserne til remoncen sammen og stil tilside.
rør gør ud i mælken. rør ægget, sukker og salt deri. tilsæt melet og det bløde smør. ælt dejen grundigt. brug gerne i røremaskine med dejkrog og ælt i ca. 10 minutter.
rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel 50*40 cm.
smør remocen ud derpå. rul dejen sammen til en roulade og skær rouladen ud i 12 snegle. læg dem side om side i et ildfast fad med husholdningsfilm over. lad dem hæve natten over i køleskabet.
tag fadet ud af køleskabet og lad det temperere i ca. 30 minutter, pensl dem evt. med æg. tænd ovnen på 200 grader. bag sneglene midt i ovnen i 16-18 minutter.

IMG_9357 IMG_9356

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

belgiske vafler (i kitchenaid vaffeljern)