banankage med yoghurt og citronglasur

banana bran muffins

jeg er nu gentagne gange stødt på ordet ”bran” i min new zealandske opskriftbog. det lyder super sundt, og ser også sådan ud, på de fine billeder i bogen. bran svarer det vores ”hvedeklid”, som man kan købe i velassorterede supermarkeder. de bruges oftest i lyst bagværk herhjemme, men i mit køkken nu også i det sødere køkken. hvedeklid har ingen bageevne i sig selv, derfor bruges de sammen med hvedemel. de er rige på kostfibre og giver godt smag og saftighed til bagværket.
de muffins jeg har bagt, de er gode som morgenmad sammen med en stykke frugt og en kop kaffe. men jeg tror også de kommer med på farten, som er hurtigt, men mættende mellemmåltid. jeg har brugt et par skefulde sukrin i stedet for brun farin, som den oprindelige opskrift lyder på. det kan du gøre som du vil.
jeg har tilsat majari 64% chokolade fra valrhona. den er så lækker!! hvorfor valget faldt på denne mørke chokolade skyldes, at den giver fornemmelser af tørrede frugter og røde bær, hvilket passer godt sammen med bananerne og ikke mindst, min yoghurt med søde hindbær. det kunne også have været rosiner eller hakkede nødder og mandler.

20 muffins
1 æg
50 g chokolade, hakket
3 bananer, moste
1/2 dl olie
3 dl mel
1 tsk natron
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
2 spsk sukrin (eller 1 dl brun farin)
1 dl kokosmel
3 1/2 dl hvedeklid
1 3/4 dl kogende vand
2 dl yoghurt (gerne frugtyoghurt. jeg brugte en hindbær/fersken/abrikos)

forvarm ovnen til 190 grader. gør 20 muffinforme klar. kog vand og hæld det over hvedeklidene. lad det afkøle en smule. tilsæt så æg, olie og bananmos. sigt mel, natron og bagepulver i. tilsæt sukrin eller brun farin, chokolade og kokos. ælt dejen, så den er ensartet. kom dejen i klargjorte forme og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.

 photo IMG_8853_zps1qcckquz.jpg
 photo IMG_8861_zps2emxvge2.jpg
 photo IMG_8870_zps6ljcvf12.jpg
 photo IMG_8873_zpsjke2a4e4.jpg

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

banankage med yoghurt og citronglasur