fastelavnsboller deluxe

fabelagtige falafler (med æg)

jeg elsker falafler! de er gode til aftensmad eller til en god frokost midt på dagen. jeg elsker falafler, som er fyldt med krydderier og smag og sprøde udenpå efter de er blevet stegt i olie.
hvis du er modig og har lyst til et give dine falafler endnu et twist, så kan du trille dem i hvide og sorte sesamfrø inden stegning :-)

jeg har tidligere delt en fabelagtig falafelopskrift med jer her på bloggen. den er uden æg – og du kan finde den her. jeg er vilde med begge slags, men måske dem med æg vinder. prøv selv og se, hvem der bliver din yndlings :-)

2 dåser kikærter (eller ca. 250 g tørrede kikærter inden udblødning*)
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 løg
2 æg
ca. 6 spsk hvedemel
salt og peber
2 spsk tahin
2 spsk fristpresset citronsaft
1 tsk stødt korriander
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk natron
1 tsk bagepulver

smagsneutral olie til stegning.

hak løget, pres hvidløgene og kom det i en minihakker, blender eller foodprocesser sammen med alle de øvrige ingredienser. blend kun indtil massen er sammenhængende, men stadig har en lidt grov struktur efter kikærterne (som endelig ikke må blendes helt ud, som til hummus!). lad falafelmassen hvile i køleskabet i en times tid.
varm olien i en gryde eller pande. du kan tjekke om olien er varm nok, ved at stikke en lille tandstik ned i olien og se, om det syder og bobler omkring pinden.
form falaflerne til små kugler og steg dem i olien til de er sprøde og gyldne, vend dem undervejs, så de bliver gennemstegt hele vejen igennem.

*i denne opskrift har har jeg brugt kikærter fra dåse. jeg synes de fungerer ganske udemærket. hvis du har tid og lyst, så kan du også bruge tørrede kikærter, som du udbløder i vand i minimum 12 timer inden brug.

falafler i varm olie –> –> –> –> img_6809

img_6823

img_6822

nedenfor et par feriebilleder af ældre dato fra israel. en ferie hvor min familie og jeg fik nydt godt af deres lækre pitabrød med falafler!! :-)

img_0747 img_0745

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

fastelavnsboller deluxe