limetærte
jeg har en svaghed for syrlige desserter. specielt citrontærte er en sikker vinder :-)
denne limetærte har jeg bagt nu for første gang og jeg glæder mig allerede til at smage et stykke igen. ved første øjekast tænkte jeg, at der var tale om en cheesecake, da jeg så et billede af limetærten, som denne opskrift er inspireret af, og det var også den fornemmelse jeg fik, da jeg smagte tærten. der er dog ikke flødeost i tærten, men derimod er fyldet lavet på kondenseret mælk, som giver denne cheesecake-fornemmelse. så lækkert!
tærtebund:
500 g digestive kiks, brug gerne de originale
200 g smør
tærtefyld:
8 æggeblommer
5 limefrugter, saft og skal fra alle fem
4 1/2 dl fløde
2 dåser kondenseret mælk
en tærteform, 24-26 cm.
forvarm ovnen til 175 grader.
start med at lave tærtebunden. smelte smørret. blend kiksene i en foodprocessor og tilsæt undervejs det smeltede smør. kom derefter den smuldrede tærtebund i en tærteform. pres dejen op ad kanterne og lav dejen sammen tykkelse over det hele, brug en ske. forbag bunden midt i ovnen i 20 minutter til den bliver gylden og sprød. afkøl bunden helt. skru ovnen ned til 150 grader.
nu til tærtefyldet. kom æggeblommer, limeskal og limesaft og begge dåser kondenseret mælk i en stor skål og pisk det sammen med et piskeris til alle ingredienserne er indarbejdet. blandingen vil tykne helt naturligt.
hæld tærtefyldet i den afkølede tærtebund og bag tærten midt i ovnen i omkring 50-60 minutter. fyldet skal være fast at røre ved, men en anelse blødt og skælvende i midten.
lad tærten køle helt af, gerne på køl natten over.
pisk fløde til flødeskum og fordel det på tærten inden servering.
* limetærte * tærte * lime * citrus *
Ingen kommentarer endnu