ingefærshot

blomkålssuppe

nu går vi snart efteråret i møde og jeg ser frem til at spise en masse god suppe, som for mig er definitionen på hyggemad!
en at mine favoritter er og bliver kartoffelporresuppe. den bliver jeg bare aldrig træt af.
tomatsuppe, græskarsuppe – og ikke mindst blomkålssuppe er også værd at kaste sig over.

egentlig er supper en god måde, at få lidt sundhed og nogle grønsager på. godt nok har denne blomkålssuppe fået selskab at gode mængder fløde og smør – men sparer man få fedtet, så vælg en mager madlavningsfløde i stedet for den ægte vare :-)

 

1 blomkål (stort)
2 1/2 dl fløde
8 dl grøntsagsbouillon

reven muskatnød
salt og peber
1 spsk citronsaft
1 spsk smør

skyl kålet og skær det i små buketter. smelt smøret i en gryde. steg kålen deri i ca. 5 minutter under ømrøring. tilsæt bouillonen og fløden og lad det småkoge i 20 minutter. rør undervejs. tjek af kålen er mør og blend suppen med en stavblender. smag til med salt, peber, muskatnød og citronsaft.

server med ristede rugbrødstern eller ristet bacon – eller spis suppen som den er.

IMG_0461 IMG_0460 IMG_0464
* suppe * blomkål * blomkålssuppe * grønsagssuppe * efterår * hyggemad * aftensmad

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

ingefærshot