tortilla de patata // kartoffelomelet

chokoladekage med lækker glasur

jeg var forleden dag/aften/nat deltager i et søvnprojekt i forbindelse med min uddannelse. i løbet af natten skulle mit hold og jeg bage en kage(som minder om kagen nedenfor), uden brug af vægt og lign. og nogle af ingredienserne var uden opgivne mængder. jeg blev lidt sat på prøve pga. træthed!!! og jeg måtte desværre skuffe mit hold med en 2.plads…. de havde ellers sat deres lid til mig :-)

efterfølgende var jeg nødt til at lave projektet om og vise mig fra en lidt bedre side! det kunne ikke passe, at jeg ikke kunne lykkes med verdens mest simple kakaokage. resultatet blev heldigvis meget bedre i mit eget køkken og der er spist rut og stub. jeg må derfor erkende, at jeg behøver min gode tilpas lange nattesøvn, for at være velfungerende i køkkenet :-)

10 stykker:
2 æg
180 g hvedemel
3/4 dl vand
3/4 dl mælk
250 sukker
150 g smør
1 tsk bagepulver
4 spsk kakaopulver
1 sopsk vanillesukker
1 knivspids salt

glasur:
1/2 dl mælk
30 g smør
250 g flormelis
2 spsk kakaopulver

forvarm ovnen til 175 grader. pisk æg og sukker lyst og luftigt. smelt smøret i en gryde og hæld det i en skål sammen med vand og mælk, så det kan afkøle. bland mel, salt, vanillesukker, bagepulver og kakao sammen. i en røremaskine/stor skål og elpisker bland melblandingen sammen med de våde ingredienser. under omrøring tilsæt et æg ad gangen. hæld dejen i en smurt springform(ca. 26 cm) eller beklædt med bagepapir. bag kagen midt i ovnen i ca. 3o minutter.

lad kagen køle af og lav glasuren. varm mælken i en gryde. sluk for blusset og rør smøret ud deri. tilsæt kakao og flormelis og rør glasuren glat. hæld den på den afkølede kage.

 

IMG_9529 IMG_9525

1

  • Nadia

    Hvis æggene skal piskes med sukker, hvordan skal man så putte dem i melblandingen et af gangen senere i opskriften? 🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

tortilla de patata // kartoffelomelet