”giant skillet chocolate cookie”
en blogger, som jeg er helt vild med, det er Jenny Flake. hun blogger på Picky Palate, og der er spækket med lækre og ikke mindst, rigtig sjove opskrifter. så inden du læser videre, så gør dig selv en tjeneste og smut forbi her.
denne opskrift på en gigantisk cookie, har jeg lavet på baggrund af inspiration fra Jenny Flakes opskriftbog ”The Picky Palate”. opskriften er rigtig god gæstemad – især på en kold efterårsaften som vi får i dag. den varme cookie kalder på kold is, og det serverede jeg også til min, selv om billedet nedenfor fortæller noget andet. du kan med fordel røre cookiedejen sammen i forvejen og først bage den en halv times tid inden den skal spises. cookien skal dog have lov til at afkøle i 10-15 minutter først, så overfladen kan blive sprød og lækker.
du skal bruge en støbejernspande eller et ildfast fad.
5-6 personer:
50 g smør, blødt
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl brun farin
1 æg
1 tsk vanilleessens
3 dl hvedemel
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
*hakket chokolade
tænd ovnen på 175 grader. smør din støbejernspande eller ildfaste fad med en smule af smørret. bland smør, sukker og brun farin sammen i en stor skål. brug en røremaskine eller håndmixer. når massen er blevet lys og luftig tilsættes ægget og vanille. i en anden skål sigtes mel, salt, bagepulver og natron sammen. tilsæt for lav hastighed melet til sukkerbladingen. hvis du vil have chokolade i, tilsæt det nu. pres dejen ud i din smurte form og bag din store cookie midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. den skal føles blød, når du tager den ud af ovnen. efter til afkøling vil den sætte sig og blive sprød på toppen.
Ingen kommentarer endnu