vegetarbøffer

mac and cheese

jeg er gået i amerikansk stemning! men kun for en kortere periode…. jeg må ærligt indrømme, at denne osteomgang, den var lidt svær at komme igennem. i denne mac and cheese skal der (ligesom mange andre) bruges uhyre mængder af ost, og det kan gå hen og blive en smule kvalm. derfor anbefaler jeg ÉN portion pr. mand, ikke to. ikke halvanden. ÈN. egentlig er det en meget nem ret, og der mulighed for lidt variation. jeg ristede lidt bacon og røget pølse og kom på toppen.
efter mødet med denne ret, så står det klart for mig, hvorfor mange amerikanere er tykke. dette er en oste-kalorie-bombe uden lige! den er fed og voldsom, men også lidt sjov og meget forskellig fra danske retter.
det er ikke hverdagskost herhjemme, så engang imellem  må det godt være lidt skævt og anderledes :-D

4 personer:
250 g grovpasta
30 g smør
3 spsk hvedemel
1/2 tsk salt
1 knivspids salt
3 1/2 dl mælk
250 g chedderost
1 tsk paprika
1/2 tsk cayennepeber
1 dl rasp
1 dl parmesanost, reven
*bacon og pølse 

tænd ovnen på 200 grader. kog pastaen i saltet vand som anvist på pakken. smelt smørret i en gryde og tilsæt salt, peber, paprika, cayennepeber og mel. rør rundt til melet har samlet sig og tilsæt langsomt mælken lidt ad gangen. rør grundigt i sovsen, så der ikke kommer klumper i. når alt mælken er tilsæt skal sovsen koge godt igennem i fem minutter. rør chedderost i. smag sovsen til med salt og peber. hæld den kogte pasta i et mellemstort ildfast fast og hæld ostesovsen over. drys med parmesanost og rasp, og *evt. stegt bacon og pølse. sæt fadet i ovnen i 20 min.

 IMG_7309

Skærmbillede 2014-06-05 kl. 10.09.22

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

vegetarbøffer